Left Right
scrollTop top

Nieuwe illusie verovert internet: naar welke kant kijkt de schommelaar?


Schommel
© Twitter

Het internet is opnieuw in de ban van een illusie. Deze keer gaat het om een video, waarop iemand aan het schommelen is. Niets bijzonders, zou je denken? Ware het niet dat niemand het erover eens raakt naar welke kant de schommelaar aan het kijken is terwijl hij schommelt. Wij zochten het antwoord.

We kenden al “de jurk“, “de schoenen“, “Yanny en Laurel” en “de vloekende muppet“, maar nu is er een nieuwe illusie in dat rijtje. In een video, die oorspronkelijk gedeeld werd op TikTok is een persoon te zien die aan het schommelen is. Maar naar welke kant hij kijkt, daar is heel wat discussie over.

Schommelrichting

Het gaat om een filmpje waarop iemand te zien is die aan het schommelen is. Al in het filmpje is de discussie te horen tussen twee mensen. Daarbij is de ene ervan overtuigd dat de persoon schommelt met z’n gezicht naar het gebouw, de ander denkt dan weer dat de persoon richting de camera schommelt. Het is de vraag die het internet nu al enkele dagen bezig houdt.

De meesten zien de persoon ofwel naar voor ofwel naar achteren schommelen, sommigen kunnen de twee kanten zien. Maar hoe schommelt hij nu echt?

Naar voren

Na een lange en grondige analyse (ja, wij nemen deze kwestie serieus), zijn we tot de conclusie gekomen dat de persoon met zijn gezicht naar de camera kijkt.

Dat omdat hij op z’n hoogste punt achter de deklat van de schommel gaat. Als hij met z’n gezicht naar achteren zou schommelen, dan zou hij op dat moment voor de deklat zijn. Ziezo, da’s weer een raadsel de wereld uit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572