‘Nieuwe iPhone SE wordt vandaag voorgesteld’

Goed nieuws voor de Apple-fans! Volgens betrouwbare bronnen van de techwebsite 9to5Mac lanceert het Amerikaanse elektronicabedrijf vandaag de langverwachte opvolger van de iPhone SE uit 2016.

De afgelopen maanden werd er volop gespeculeerd over de lancering van de nieuwe iPhone SE. Dat lange wachten is bijna voorbij. De techwebsite 9to5Mac meent te weten dat Apple het nieuwe product vandaag officieel zal aankondigen. Houd de komende uren dus zeker het nieuws in het oog want dit is wat je kan verwachten.

Gerecycleerde naam

Voor de naam van de nieuwe iPhone zoekt Apple het niet al te ver. Die blijft gewoon dezelfde: iPhone SE. Geruchten deden de ronde dat de telefoon de naam iPhone SE2 of iPhone 9 zou krijgen maar dat lijkt dus niet te kloppen.

iPhone 8 met betere camera

Het toestel zou het dichtst aanleunen bij de iPhone 8. Apple behoudt het schermformaat van 4,7 inch en laat de opslagcapaciteiten onveranderd. Gebruikers kunnen daardoor kiezen tussen 64, 128 of 256 GB. Geen baanbrekende vernieuwingen dus al worden er ook nieuwere snufjes verwacht. Voor de camera en processor zou Apple teruggrijpen naar onderdelen van duurdere exemplaren zoals de iPhone 11 en 11 Pro.

Nieuwe kleuren en accessoires

Het instapmodel zou in drie kleuropties verschijnen : wit, zwart en rood. Fun fact: Bij die laatstgenoemde, doneert Apple een deel van de opbrengsten aan het goede doel PRODUCT(red) dat onderzoek naar aids financiert. Ook over de accessoires raakte al informatie bekend. Er zouden vijf verschillende hoesjes op de markt komen. De gebruiker kan daarbij kiezen tussen siliconen in zwart of wit en een leren variant. Die verschijnt in het rood, zwart en blauw.

Nieuwe SE aan oude prijs

Over de prijs van de nieuwe iPhone SE raakte nog niet veel bekend. Volgens de geruchten zou het toestel zo’n 399 dollar gaan kosten. Geen al te vreemde gok. Ook het model uit 2016 werd tegen die prijs op de markt geplaatst. De kans is dus groot dat Apple opnieuw die prijs gaat hanteren. Dat betekent dat we hem hier in Europa voor zo’n 499 euro zouden kunnen kopen.

Gelijkaardige artikels
‘Apple hervat ontwikkeling oplaadmat AirPower’
iPhone 12: gelekte info toont fel verbeterde camera
Gerucht: Apple stelt lancering nieuwe, goedkopere iPhone uit


Meer
Lees meer...