Nieuwe ‘iPhone X Tesla’ kost zo’n 3.800 euro maar je krijgt wel een leuk extraatje

Nieuwe ‘iPhone X Tesla’ kost zo’n 3.800 euro maar je krijgt wel een leuk extraatje

In november 2017 kondigden de Russische producenten van ‘Caviar’ de komst van een nieuwe iPhone X ‘Tesla’ aan en enkele maanden later brengen ze die al in verkoop. Voor zo’n 4.500 dollar – omgerekend ongeveer 3.800 euro – kan je hem krijgen. Maar waarom betaal je voor deze nieuwe smartphone ongeveer 6 keer zoveel dan voor een iPhone 8? Wel, zonnepanelen zijn nu eenmaal duur …

Inderdaad, je leest het goed. De Tesla-versie van de iPhone zal beschikken over een zonnepaneel. Het zonnepaneel zit niet verwerkt in een losse case die je dan rond een gewone iPhone X doet maar zit rechtstreeks verwerkt in de achterkant van de smartphone. Op die manier staat het zonnepaneel in rechtstreeks contact met de batterij en kan je door een simpele druk op een knop je batterij laten opladen door de zon. Je powerbank overal mee naartoe sleuren lijkt dus wel verleden tijd!

Meer dan dubbel zo dik

De nieuwe versie van de iPhone X verliest wel een beetje z’n slim design. De dikte gaat namelijk van 7,7mm naar 16,2mm. Al is het probleem van de uitstekende cameralens – die in het verleden wel wat negatieve commentaar kreeg – bij deze ook weer opgelost. Het zonnepaneel is niet zo fragiel als het eruit ziet en is bijvoorbeeld druppel- en stofbestendig.

Who else?

Het zal geen verrassing zijn wie het allereerste exemplaar van deze beauty in z’n handen mag nemen. Elon Musk natuurlijk. Zijn exemplaar krijgt nóg een extraatje: op de case zal de tekst “Made On Earth By Humans” gegraveerd staan als eerbetoon aan zijn Tesla die hij enkele maanden geleden naar de ruimte stuurde.

Gesponsorde artikelen