Nieuwe lowcost LEVEL: vanaf juni voor prikje vliegen naar onder meer LA, Buenos Aires of zelfs de Dominicaanse

Nieuwe lowcost LEVEL: vanaf juni voor prikje vliegen naar onder meer LA, Buenos Aires of zelfs de Dominicaanse

Een dag nadat duidelijk werd dat je nog voor de zomer spotgoedkope vluchten naar de VS zal kunnen boeken via Ryanair, kondigt International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van British Airways en Iberia, een nieuwe budget-luchtvaartmaatschappij voor intercontinentale vluchten aan: Level.

Vanaf juni vliegt ze van Barcelona naar Los Angeles en San Francisco (Oakland) in de VS, Buenos Aires in Argentinië en Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Klanten kunnen via Vueling, de Europese prijsvechter van IAG, naar Barcelona vliegen en moeten daar dan overstappen op een intercontinentale vlucht.

De nieuwe carrier maakt tijdelijk gebruik van twee A330’s van Iberia met plaats voor 314 passagiers. Ook de crew is van de Spaanse flagcarrier. De toestellen hebben een 2-4-2 opstelling.

200 euro

Tickets beginnen bij een prijs van 200 euro voor een retourvlucht. Reizigers mogen bij de maatschappij één stuk bagage gratis meenemen. Wie premium-economy vliegt, mag daarnaast ruimbagage meenemen en kan de gewenste stoel selecteren. Passagiers in economy class betalen voor een maaltijd. Voor alle reizigers is inflight-entertainment beschikbaar. Een internetverbinding is te koop vanaf negen euro.

Verandering

Level wil op termijn ook vanuit andere Europese steden intercontinentaal vliegen. Tot een paar jaar geleden was er op langeafstandvluchten geen concurrentie van prijsvechters, maar daar komt nu langzaam verandering in.

Budgetmaatschappij Norwegian Air begon in 2013 met vluchten van Oslo en Stockholm naar New York en Bangkok en breidt zijn netwerk sindsdien gestaag uit. Sinds 2015 vliegt de IJslandse prijsvechter Wow Air van Europa naar de VS en Canada, met een overstap op Reykjavik.

Ryanair gaat zelf niet vliegen naar de VS bijvoorbeeld, maar het zal wel tickets gaan verkopen om dat te doen in samenwerking met Norwegian.

Gesponsorde artikelen