Nieuwe namen ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gelost … en het belooft een sterk seizoen te worden

Nieuwe namen ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gelost … en het belooft een sterk seizoen te worden

Het vijftiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ komt er dit najaar aan en dus raken steeds meer deelnemers bekend. Vooral de VRT nieuwsdienst lijkt vastbesloten om de overwinning naar zich toe te trekken. Na Goedele Wachters hebben ook Amerika-watcher Björn Soenens en De Zevende Dag-gezicht Xavier Taveirne hun deelname bevestigd.

Freek Braeckman won De Slimste Mens ter Wereld in 2009 en Linda De Win in 2010, maar sindsdien kon de nieuwsdienst van de VRT niet meer winnen. In 2015 kwamen ze nog dicht met de tweede plaats van Danira Boukhriss achter Tom Waes, maar dit jaar willen ze opnieuw scoren.

Daarvoor zijn drie topkandidaten geselecteerd. Nieuwsanker Goedele Wachters had haar deelname al bevestigd en nu volgen twee mannelijke collega’s haar voorbeeld. Xavier Taveirne werkte vroeger bij Radio 1 en is sinds kort te zien aan de zijde van Phara De Aguirre in De Zevende Dag.

Al 9 namen bekend

Björn Soenens is de derde naam. Hij was een tijdje hoofdredacteur van de VRT nieuwsdienst maar trok vorig jaar naar New York als Amerika-correspondent. Voor de opnames van De Slimste Mens ter Wereld keert hij tijdelijk terug naar België.

In totaal doen 34 kandidaten mee aan de quiz. Ook Heidi Van Tielen, Sean Dhondt, Evi Hanssen, Dina Tersago, Johan Boskamp en Bart Somers zullen al zeker van de partij zijn. Op de andere namen is het nog even wachten.

Gesponsorde artikelen