Nieuwe OnePlus 6T ziet levenslicht: geen aansluiting voor hoofdtelefoon en hogere prijs

Nieuwe OnePlus 6T ziet levenslicht: geen aansluiting voor hoofdtelefoon en hogere prijs

OnePlus heeft zijn nieuwe paradepaardje onthuld: de OnePlus 6T. Het toestel beschikt niet meer over een notificatielichtje en een 3,5 mm-aansluiting voor je koptelefoon. Helaas is de OnePlus 6T nog duurder dan z’n voorganger.

De nieuwe OnePlus beschikt over een aantal features die eigen zijn aan het merk. De OnePlus 6T is een erg groot toestel met een oledscherm van 6,4 inch (16,2 cm). De vooranger, de OnePlus 6, mat 6,2 inch (15,7 cm).

(Meer over de features van de OnePlus 6 lees je hier.)

Zelfde hardware, nieuwe software

Ook op het vlak van hardware is er weinig veranderd. Zo beschikt de OnePlus 6T over dezelfde camera-modules als de OnePlus 6. Aan de voorkant heb je een 16 MP-camera, aan de achterkant heb je ook een 16 MP-camera en een 20 MP-camera. De OnePlus 6T draait net als de OnePlus 6 op een Qualcomm Snapdragon 845 met 6 of 8 GB RAM.

Vooral op het gebied van software is er veel vernieuwing. Er zijn onder andere nieuwe modi om foto’s te maken, bijvoorbeeld portretten (waaronder selfies), voedsel, teksten en nachtelijke foto’s.

(Meer over problemen met de OnePlus 6 lees je hier.)

Geen hoofdtelefoon

OnePlus heeft verder nog een reeks nieuwigheden toegevoegd. Zo is er geen 3,5 mm-aansluiting voor je hoofdtelefoon. Verder draait de 6T op een batterij van 3.700 mAh. Die is iets groter dan de 3.300 mAh van de OnePlus 6.

Ook is de notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm, iets kleiner dan bij de OnePlus 6.

Vingerafdrukscanner

Ook zit de vingerafdrukscanner weer aan de voorkant van het toestel. Die is nu verwerkt in het display.

Je vingerafdruk wordt met een lichtsensor gelezen als je je vingers aan de onderkant van het scherm houdt. De sensor kan 300.000 keer ontgrendelen aan. Dat komt neer op tien jaar lang honderd keer per dag je vingerafdruk scannen.

Hoge prijs

Bovendien wordt de OnePlus 6T iets duurder dan de voorgangers. Toch wordt het toestel door het bedrijf voorgesteld als “betaalbaar”. Je kan kiezen uit twee uitvoeringen: Mirror Black en Midnight Black.

Een toestel in Mirror Black is inclusief 128 GB opslagruimte en kost je 549 euro voor de 6 GB RAM-versie en 579 euro voor de versie met 8 GB RAM.

De Midnight Black-variant komt standaard met 8 GB RAM en je betaalt 579 euro voor een toestel met 128 GB opslagruimte, of 629 euro voor 256 GB opslagruimte.

De OnePlus 6T is te bestellen vanaf 6 november.

Gesponsorde artikelen