Nieuwe oudste mens op de planeet (116) eet elke dag pudding, vlees en twee rauwe eieren

Nieuwe oudste mens op de planeet (116) eet elke dag pudding, vlees en twee rauwe eieren

In de nacht van donderdag op vrijdag overleed de 116-jarige Susannah Mushatt Jones in een verzorgingshuis in Brooklyn en dus hebben we een nieuwe oudste persoon op onze planeet. Ze heet Emma Morano, is Italiaanse en is ook 116. Naar eigen zeggen dankt ze haar lange leven aan het eten van een dagelijks regime van rauwe eieren, melk, vlees en pudding. Dat, plus het feit dat ze vrijgezel is.

Voor zover bekend is Morano de laatst nog levende persoon die geboren is in de negentiende eeuw. Ze zag het levenslicht op 16 november 1899. Journalisten die de Italiaanse kwamen feliciteren moesten naar verluidt eerst even wachten tot Morano klaar was met haar dutje. De 116-jarige woont in een klein appartementje in Verbania, een dorp aan het Lago Maggiore, niet ver van de Zwitserse grens. Ze heeft daar gezelschap van twee nichtjes en een huishoudhulp.

Emma Morano trouwde één keer in 1926, maar leeft sinds 1938 alleen. Het was een slecht huwelijk: ze werd geslagen door haar man. Bovendien verloren ze haar enige kindje al na zeven maanden.

Two raw eggs a day keep the doctor away

Elke dag staat ze om 8 uur op. En elke dag eet ze drie eieren, waarvan twee rauw. Dat laatste doet ze al sinds haar 20ste, toen een arts vaststelde dat ze aan bloedarmoede leed, en haar als remedie de rauwe eieren voorschreef. Dat was dus in 1919. Verder: elke dag een beetje gehakt vlees, pudding, melk en een paar koekjes.

Volgens haar huidige huisarts moet de oorzaak van dat lange leven niet per se in die rauwe eieren worden gezocht, maar wel in de genen van de vrouw. Haar zussen zijn ook heel oud geworden. Een is over de 100 jaar geworden. De andere was bijna net zo oud. Dus het is duidelijk een familie-eigenschap.

Gesponsorde artikelen