Nieuwe peiling: sp.a en PS grootste familie, N-VA blijft grootste partij

Nieuwe peiling: sp.a en PS grootste familie, N-VA blijft grootste partij

Uit De Grote Peiling van Ipsos in opdracht van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL TVI en Le Soir blijkt dat sp.a en PS samen 29 zetels zouden halen voor de Kamer als het nu verkiezingen zouden zijn. Daarmee zou de socialistische familie opnieuw de grootste van België worden. Bij de vorige peiling was de groene fractie nog de grootste in de Kamer.

Bij de vorige peiling in het begin van het jaar waren Groen en Ecolo de grootste met 29 zetels. Nu moet de groene fractie het stellen met 26 zetels. Dat zijn er 12 meer dan bij de verkiezingen in 2014.

Is Groen de bonus van de afgelopen maanden in de peilingen aan het verkwanselen in de campagne?

Socialisten de grootste familie

Volgens de peiling van Ipsos strikken sp.a en de PS nu 29 zetels. Dat zou betekenen dat de socialistische familie aan zet zal zijn bij de regeringsonderhandelingen. In 2014 waren de Vlaamse en Franstalige socialisten ook de grootsten, maar ze kwamen niet in de regering terecht.

Crombez (sp.a) duwt waar het pijn doet: De Wever gedwongen toe te geven dat zijn N-VA pensioenleeftijd wil laten stijgen.

N-VA grootste partij

N-VA blijft de grootste partij met 27 zetels. Vlaams Belang stijgt zelfs naar 13 zetels. Of dat genoeg zal zijn om het cordon sanitaire te doorbreken, is nog koffiedik kijken.

N-VA herbeleeft de nachtmerrie van 2014: gepakt op de sociale flank.

Het resultaat van de peiling voor Vlaanderen:

persgroep, medialaan

Het resultaat van de peiling voor Wallonië:

medialaan, de persgroep

Het resultaat van de peiling voor Brussel:

Gesponsorde artikelen