Nieuwe Pokémon-app belooft dat je véél mag slapen en komt naar àl je toestellen

Nintendo Releases Pokémon Sleep and Pokémon Home
Nintendo

Pokémon GO, Detective Pikachu en de hele oorspronkelijke animé op Netflix bewijzen dat Pokémon nog niet dood is. Integendeel: met Pikachu op kop lijken de monsters aan een doorstart bezig. Pokémon lanceert nu ook een nieuwe app, Pokémon Sleep. We weten er nog weinig over, maar hij klinkt eerlijk gezegd wel aantrekkelijk.

Herinner je je nog de zomer van Pokémon GO? De eerste app die immersie serieus nam, gratis was en ons een nostalgieboost van jewelste bezorgde, brak alle app-downloadrecords. Twee jaar later is de storm gaan liggen, maar Pokémon GO is nog steeds behoorlijk populair. Nu komt er een tweede app, belooft Nintendo: Pokémon Sleep en Pokémon HOME.

Op een persconferentie van Nintendo hadden ze bij Pokémon de volle vier grote mededelingen. De eerste twee zijn wellicht de interessantste voor Pokémontrainers. Kort samengevat: Detective Pikachu en Pokémon HOME.

Detective Pikachu

Detective Pikachu, de film die zelfs de grootste Pokémonhater een gilletje ontlokte bij het aanzicht van een harige Pikachu, komt naar Nintendo. Jawel, er komt een Detective Pikachu-spel. Da’s geen onverwachte aankondiging: de film scoorde hoog in de box-office. Dat was niet in het minst te danken aan de mediacampagne en persoonlijkheid van onze Sarcastische Heerser Op Twitter Ryan Reynolds, die de live-action hoofdrol op zich nam.

Nu komt Pikachu dus naar de Switch, al gaf Nintendo zelf toe dat ze misschien niet honderd procent wisten hoe het spel er zou gaan uitzien. Niet erg, vermoedelijk verkoopt het spel ook wel zonder enige plot: de schattige, iconische muis zorgt daarvoor. Niet vergeten: Pokémon is aan een revival bezig, veel mensen kopen nu gewoon het volgende spel. De volgende mededeling is echter wel een belangrijke stap in de opbouw van het merk.

Pokémon HOME

Want Nintendo zal Pokémon in 2020 toelaten op alle apparaten: van je switch tot je smartphone: alles gaat de cloud in. Pokémon HOME gaat die heten. Je kan je Pokémon uit Pokémon GO dus meenemen naar de Switch en omgekeerd, da’s het idee. Hoe dat er precies gaat uitzien is koffiedik kijken. Maar dat betekent in het beste geval dubbele downloads voor Nintendo: geen slecht plan én fijn voor de diehards.

Pokémon Sleep

Er komt ook, naast Detective Pikachu, een heel nieuw spel: Pokémon Sleep. Tenminste: een echt spel kan je het niet noemen. Vermoedelijk haakt deze app in op Pokémon GO. Nintendo belooft dat je er je Pokémon mee zal kunnen trainen terwijl je … slaapt. Net zoals Pokémon GO je stappen registreert en je daarmee eitjes kan uitbroeden en candy verzamelen, zal Pokémon Sleep vermoedelijk je slaap registreren in ruil voor een bonus in het spel.

Dat zou een beetje creepy zijn als deze app van Alphabet (Google) afkomstig was, maar wij vermoeden dat Pokémontrainers zich dat niet al te veel zullen aantrekken. Alles voor die shiny Milotic, natuurlijk.

Precies hoe Pokémon Sleep in z’n werk zal gaan, weten we, uiteraard, ook nog niet, maar Nintendo wil de app tegen 2020 lanceren. Pokémon GO maakte wandelen al leuk, met Pokémon Sleep stopt Nintendo ons ook onder. Om de aankondiging te vieren, kan je trouwens momenteel slapende Snorlaxes vinden. Succezzzz.

Gesponsorde artikelen