Nieuwe Prison Break speelt zich af in Midden-Oosten en blijft beperkt tot 9 afleveringen en één seizoen

Op 4 april start het vervolg op Prison Break. Seizoen 5 speelt zich af in het Midden-Oosten. En het wordt ook echt het laatste volgens de bedenker ervan.

Acht jaar geleden is het alweer, de laatste aflevering van Prison Break. Maar nu komt er dus een nieuw seizoen, waarvan de eerste van negen afleveringen op 4 april te zien zal zijn.

En dan is het echt gedaan. “Dit vervolg is niet geschreven met de gedachte dat er een volgend seizoen komt”, heeft Prison Break-bedenker en scriptschrijver Paul Scheuring tegen CNN gezegd.

“Bij een eventueel vervolg zou een geheel nieuwe verhaallijn moeten worden verzonnen. Maar er zijn daar geen plannen voor”, volgens Scheuring.

Dit keer zit het hoofdpersonage Michael Scofield (Wentworth Miller) vast in het Midden-Oosten. Zijn broer Lincoln (Dominic Purcell) probeert hem vrij te krijgen. Ook Sara (Sarah Wayne Callies), Sucre (Amaury Nolasco), T-Bag (Robert Knepper) en C-Note (Rockmond Dunbar) zijn weer van de partij.

Odyssee

Volgens Scheuring liet hij zich inspireren door de Odyssee van Homerus voor de nieuwe reeks.

De uit 24 boeken bestaande Odyssee (afgeleid van de naam Odysseus, een Griekse koning van het eiland Ithaka) is een raamvertelling, waarin de tien jaar durende reis van de hoofdpersoon Odysseus wordt verteld.

Het kader vormt de terugkeer van de held van het eiland van de nimf Calypso, zijn verblijf op het paleis der Phaeaken, waar hij zijn lotgevallen verhaalt en de eigenlijke thuiskomst in zijn koninkrijk Ithaka, waar hij afrekent met de vele vrijers van zijn vrouw Penelope, die trouw op hem heeft gewacht.

Benieuwd hoe dat zich vertaalt naar Prison Break. Hier is alvast de trailer:

Meer
Lees meer...