Left Right
scrollTop top

Nieuwe rellen in Brussel: zo’n 200 jongeren bekogelen politie, 31 mensen opgepakt, onder wie Franse rapper


Nieuwe rellen in Brussel: zo’n 200 jongeren bekogelen politie, 31 mensen opgepakt, onder wie Franse rapper

In Brussel is het opnieuw onrustig nadat de opname van een videoclip uit de hand is gelopen. Honderden jongeren zijn op het Muntplein aanwezig en de politie moest zich terugtrekken omdat hun combi werd omsingeld en ze bekogeld werden met voorwerpen. De politie wachten even af en greep daarna toch in. Al 31 mensen zijn opgepakt, onder wie een Franse rapper, erg populair op het internet, rond wie de rellen ontstaan zijn.

Het is de tweede keer in enkele dagen tijd dat het onrustig was in Brussel. Vrijdag liepen festiviteiten van Marokkaanse voetbalsupporters ook al uit de hand, nadat hun ploeg zich geplaatst had voor het WK. Toen kreeg de politie veel kritiek omdat ze niet snel genoeg ingrepen. Vincent Vangeel, een dj van Qmusic, was vanmiddag aanwezig en zag hoe het Muntplein vol jongeren stond. Hij deelde in de klappen en werd eveneens met voorwerpen bekogeld. Volgens hem zijn de meeste jongeren niet ouder dan 16 jaar. Bij de rellen zijn ook weer auto’s beschadigd.

Franse rapper

De nieuwe rellen hebben niks te maken met de rapper die gisteren werd opgepakt naar aanleiding van de rellen van afgelopen vrijdag, maar wel met een andere. Blijkbaar ging het om opnames die niet waren aangekondigd, en toen de politie de rapper om uitleg ging vragen, ontaardde de situatie. De huidige rapper is de Fransman Vargasss 92. Hij had via de sociale media aangekondigd dat hij naar Brussel zou komen. Via die kanalen kan hij zo’n 600.000 volgers bereiken. Hij is één van mensen die door de politie zijn opgepakt. Eerder zouden bij de komst van deze rapper ook in Franse steden als Duinkerke, Lille, Bordeaux, Angers en Toulouse ook relletjes ontstaan zijn.

Waterkanon

De politie werd door de massa jongeren teruggedrongen en bekeek de situatie vanop afstand. Ze riepen de hulp in van de federale politie en die namen het waterkanon mee. Daarop besloten ze toch in te grijpen. Het Beursplein werd beveiligd en de groep jongeren werd uit elkaar gedreven. Intussen is de situatie volgens de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) onder controle. Zeker 16 jongeren zijn al opgepakt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755