Nieuwe RPG van makers van ‘Pokémon’-reeks onderweg voor Switch: de eerste beelden mogen er wezen!

Nieuwe RPG van makers van ‘Pokémon’-reeks onderweg voor Switch: de eerste beelden mogen er wezen!

Game Freak, de producent achter de hele ‘Pokémon’-reeks, is aan een nieuwe RPG aan het werken voor de Nintendo Switch, ‘Town’. De eerste beelden van het spel werden in de Nintendo Direct onthuld, een livestream met weetjes over het merk.

Het Switch-spel zou volgend jaar uitkomen. De game speelt zich in een klein dorpje af dat door monsters aangevallen wordt. En het gaat niet om kleine Pokémon, maar gigantische creaturen. De eerste beelden zijn ondertussen gepubliceerd via de streamingdienst Nintendo Direct.

Tijdens de gevechten zal je, zoals we dat bij Pokémon gewoon zijn, om de beurt kunnen aanvallen en je zal andere dorpelingen kunnen oproepen om je te hulp te schieten. Town zou een voorlopige werktitel zijn. Meer is er voorlopig nog niet bekend.

Andere games

Game Freak sleutelt momenteel ook aan de Switch-games Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee!. De release staat gepland op 16 november, maar de game is nu al te reserveren.

Extra leuk: je kan voor deze spellen een Poké Ball Plus als accessoire kopen. Het gaat om de vorm van een Poké Ball die je Joy-Con vervangt. Ook de combinatie met Pokémon GO en GO Plus is mogelijk.

Naast al die Pokémon-games heeft Game Freak in het verleden ook andere spelen uitgebracht, zoals Tembo the Badass Elephant, Pocket Card Jockey, HarmoKnight en Drill Dozer.

Vorige week waren er nog enkele grote aankondigingen voor de Nintendo Switch, onder andere over een nieuwe controller in NES-stijl, Smash Bros. Ultimate, Final Fantasy VII en andere RPG’s.

Gesponsorde artikelen