Nieuwe Samsung S9 en S9 + zullen over stereo speakers en 3D emoji beschikken

Nieuwe Samsung S9 en S9 + zullen over stereo speakers en 3D emoji beschikken

De Samsung Galaxy S9 en S9 + zullen als eerste smartphones over 3D emoji en stereo speakers beschikken. De 3D emoji zouden meer geavanceerd zijn dan de Animoji van Apple voor de iPhone.

Wat is er zo bijzonder aan 3D emoji? De gezichtjes worden niet enkel in 3D weergegeven, maar volgen ook de gezichtsbewegingen van de gebruiker en doen ze na. Tussen de 3D emoji zouden zelfs dierenkarakters zitten. Dat melden het Zuid-Koreaanse ETNews en de nieuwssite Android Authority.

Daarnaast krijgen we ook stereo speakers bij de S9. Die zouden aan de boven- en onderkant van de smartphone bevestigd zijn. SamMobile, een nieuwswebsite geweid aan Samsung, meldt dat de S9 en S9 + uitgerust zullen zijn met Dolby Surround-speakers. Die speakers worden gefabriceerd door AKG Acoustics, dat in handen is van Samsung.

“Realistische face-tracking filters”

Eerder in 2018 kondigde Samsung al aan dat het een nieuwe Exynos-chip ontwikkeld heeft. Daarmee worden “realisitische face-tracking filters” mogelijk en worden apparaten met gezichtsherkenning veiliger.

Samsung is trouwens niet het eerste bedrijf dat emoji gelijkend op de Animoji van Apple overneemt. Honor, de smartphone-afdeling van Huawei, was hen voor.

Op 26 februari vindt het Mobile World Congress plaats in Barcelona. Daar zullen de S9 en S9 + voorgesteld worden. De Galaxy S9 gaat trouwens een pak duurder worden dan z’n voorganger. De S9 zal zo’n 789 pond of 886,5 euro kosten en de S9 + zal rond de 900 euro kosten.

Gesponsorde artikelen