Nieuwe schooljaar start meteen met verkeerschaos

Nieuwe schooljaar start meteen met verkeerschaos

Omstreeks 6 uur stonden er al kilometerslange files door meerdere ongevallen op de Brusselse Buitenring. De snelweg is er afgesloten in Jette. De hinder zal nog een hele tijd, zeker de eerste helft van de ochtendspits, aanhouden.

Bestuurders die van Brussel naar Gent moeten, worden aangeraden om een omweg te maken via Groot-Bijgaarden. De Buitenring van Brussel tussen Wemmel en Groot-Bijgaarden is volledig afgesloten door twee ongevallen. Het eerste ongeval tussen verschillende wagens gebeurde omstreeks 4.30 uur. Door dat ongeval ligt een gekantelde wagen op de weg. In de staart van die file gebeurde het tweede ongeval. Twee vrachtwagens staan daar gedeeltelijk in brand, ze zijn volop aan het nablussen.

De Ring is helemaal dicht, het verkeer moet er in Jette af en een lokale omleiding volgen. Omstreeks 6 uur verloor je al zeker twee uur in die file, want er is een lokale omleiding en dat vergt heel veel tijd om die omleiding te volgen. Je kan de Buitenring beter helemaal vermijden. De hinder zal nog een hele tijd, zeker de eerste helft van de ochtendspits, aanhouden.

Intussen staat er ook een kijkfile op de binnenring, ook daar is er hinder.

Ook op de E313 tussen Lummen en Antwerpen was het al erg vroeg lang file-rijden. Daar stond omstreeks 7 uur al een file van Herentals-West tot Antwerpen-Oost, en da’s meer dan 20 kilometer.

Gesponsorde artikelen