Nieuwe spoorstaking gaat door van 10 tot 12 juli, die van 12 tot 14 juli werd geweigerd

Nieuwe spoorstaking gaat door van 10 tot 12 juli, die van 12 tot 14 juli werd geweigerd

De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) heeft de staking van volgende week bevestigd. Er zal door NMBS-werknemers gestaakt worden vanaf 10 juli om 3 uur tot en met 12 juli 3 uur.

Bij een laatste verzoeningspoging gisteravond is er uiteindelijk geen akkoord uit de bus gekomen. Dat bevestigt ook HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. De OVS zal volgende week dus staken van dinsdag tot en met donderdag.

Een stakingsaanzegging, die van de andere spoorbond ASTB, werd dan weer geweigerd. Dat meldt HR Rail. Die hadden aangevraagd om van 12 juli om 3 uur tot 14 juli om 3 uur het werk te mogen neerleggen.

Bij elke actie wordt nu ook de minimale dienstverlening voorzien. Er zal tijdens de twee stakingsdagen wel veel hinder zijn.

Kleine speler, veel eisen

Hoeveel leden de OVS precies heeft, is niet geweten. Vergeleken met de socialistische en christelijke vakbonden gaat het om een pak minder mensen. De OVS legt het werk neer omdat het niet akkoord gaat met hoe het dossier over de herwaardering van het treinpersoneel aangepakt wordt.

“Wij willen dat de opeenvolging van onze diensten meer haalbaar wordt”, zegt Joachim Permentier van de OVS aan de kranten van Het Mediahuis. “Nu wordt te veel flexibiliteit van ons verwacht, en de directie wil die nog doordrijven.”

Verder vindt de OVS dat de beloofde loonsverhoging, die uitbetaald wordt als een jaarlijkse premie, niet ver genoeg gaat.

Gesponsorde artikelen