Nieuwe superhack, en wat voor eentje! Creditcardgegevens van één op twee Amerikanen gestolen

Nieuwe superhack, en wat voor eentje! Creditcardgegevens van één op twee Amerikanen gestolen

Door een hack bij het kredietregistratiekantoor Equifax zijn de gegevens van 143 miljoen Amerikanen op straat beland. Criminelen wisten via een lek in een Amerikaanse website van het bedrijf bij een database vol persoonsgegevens van creditkaarthouders te komen. 

In de gehackte database stonden onder meer namen, persoonsnummers, geboortedata, adressen en zelfs rijbewijsnummers. Equifax verzamelt en onderhoudt gegevens van 600 miljoen creditcardhouders over heel de wereld, maar het bedrijf zegt dat de hack zich vooral beperkt tot Amerikaanse gegevens. Wel zouden ook enkele persoonlijke gegevens van Britse en Canadese inwoners zijn gestolen.

Fraude

De datadiefstal vond plaats tussen mei en juli van dit jaar, maar is nu pas bekendgemaakt. Volgens Bloomberg hebben drie directieleden van Equifax hun aandelen verkocht drie dagen nadat de hack werd ontdekt door het bedrijf zelf op 29 juli. Dus voor de hack openbaar werd gemaakt. Ze verdienden daardoor miljoenen, want het aandeel is ondertussen gekelderd.

Gesponsorde artikelen