Nieuwe superheld geboren: deze dude kan 27 grote pinten bier dragen

2014 is een bijzonder mooi jaar voor bier aan het worden. Eerst werd het record op de biermijl werd aan flarden gelopen, en nu is ook het record pinten bier dragen fameus scherper gesteld. Twee records blijven vooralsnog al een poosje overeind, waarbij het belangrijkste van allemaal: het meest bier op een avond gedronken. 119 pinten in zes uur.

Oliver Strümpfel bracht afgelopen weekend zonder te morsen 27 bierpullen van een liter van de toog naar een tafel veertig meter verderop. 

Strümpfel deed dat tijdens het Gillemoos festival in Abensberg, Duitsland. Het oude record stond op 24 literglazen. De lading bier woog in totaal 62 kilo. In aanloop naar het festival trainde de man naar eigen zeggen maandenlang. Het is belangrijk om fit te blijven, vindt Strümpfel. “Zeker in de winter, als je minder met bier sjouwt.”

Eerder dit jaar liep James “The Beast” Nielsen heeft voor het eerst de biermijl in minder dan vijf minuten gelopen. Hij deed er 4 minuten 57 seconden over. Daarmee verpulverde hij meteen ook het record van Josh “Harry” Harris uit 2013, die de biermijl in 5 minuten 4.9 seconden liep. 

De biermijl is een discipline waarbij een mijl, verdeeld over rondjes van 400 meter, moet worden gelopen en bij elk rondje moet er een blik bier (4 x 33 cl, dus, met minimum 5 % alcohol) worden gedronken. Wie zijn bier niet kan euh binnenhouden, moet een extra rondje van 400 meter afleggen. 

Er zijn twee illustere bierrecords die maar niet gebroken lijken te kunnen worden. Het eerste is het het wereldrecord pinten balanceren op je hoofd. Dat staat al sinds 7 september 2002 op naam van John Evans uit de UK. 235 pintjes:

En dan is er het fenomenale record meeste pinten drinken op een avond. Dat staat nog steeds op naam van de in 1993 op 46-jarige leeftijd overleden André René Roussimoff, beter bekend als André the Giant. André woog 240 kilo en was 2 meter 13 cm groot.

“It usually takes two liters of vodka just to make me feel warm inside” vertelde dit achtste wereldwonder ooit. André staat in het recorboek omdat hij ooit in zes uur 119 pinten van elk 35 cl dronk (en recht bleef staan). De man dronk ooit 156 pinten op één avond, maar dat telde niet omdat hij toen buiten westen ging. Hier zie je hem hoe een blikje van 33 cl er in zijn hand uitzag:

Meer
Lees meer...