Nieuwe telefoon zonder internet, weg met FOMO

Medita Pure
Kickstarter

Dat we tegenwoordig geobsedeerd zijn door onze smartphones is geen wonder. We kunnen ons geen moment inbeelden zonder internetverbinding. Maar daar probeert Mudita Pure verandering in te brengen, met een gsm die werkelijk … niks kan.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, van Huawei tot iPhone. We kunnen ons geen moment offline meer inbeelden. Moeten we dat toch doorstaan omdat we op vakantie zijn in de Ardennen waar we amper bereik hebben, dan treedt FOMO op. De Fear Of Missing Out, wanneer we niet weten wat er allemaal rondom ons gebeurt.

Dumbphone

Het Poolse bedrijf Medita Pure wil daar verandering in brengen. Daarom begonnen zij via Kickstarter met de uitrol van een dumbphone. Dat is een telefoon die eigenlijk niets kan buiten bellen en sms’en. Omdat je je telefoon daardoor minder gebruikt gaat je batterij maar liefst vijf dagen mee.

Medita Pure
YouTube

De gsm heeft géén camera of fancy touchscreen. Omdat je op die manier niks kán missen, hoopt het bedrijf dat je een rustigere mindset krijgt. Je kan naast bellen en sms’en ook nog gebruikt maken van de zen-functie waardoor je even moet focussen op jezelf en een voicerecorder.

De batterijduur van de telefoon is zo lang omdat het scherm enkel zwart-wit is. Daardoor verbruikt het veel minder stroom én leest het ook een stuk aangenamer voor je ogen.

De antenne van de Medita Pure geeft minder straling vergeleken met andere telefoons. Aan de zijkant van het toestel zit een knopje waarbij je kan schakelen tussen drie verschillende modi. Zo kan je kiezen voor ‘bereikbaar’, ‘niet storen’ en ‘offline’. En je moet geen genie zijn om te weten waarvoor die functies staan.

Toch op internet

Medita Pure
YouTube

Als je toch op internet wil, dan bestaat er één mogelijkheid. Het toestel kan namelijk dienen als een datamodem voor je laptop. Je moet dan je telefoon via een kabel verbinden met je computer. Op die manier kan je surfen op het internet door middel van je telefoon.

Bekijk hieronder de promovideo van het Poolse bedrijf. Wie geïnteresseerd is in de nieuwe telefoon kan de campagne funden via de Kickstarter-website. Momenteel kost het toestel ongeveer 235 euro.

Gesponsorde artikelen