Nieuwe trailer ‘House of Cards’: verliest Claire Underwood alles wat ze in handen heeft?

Nieuwe trailer ‘House of Cards’: verliest Claire Underwood alles wat ze in handen heeft?

Nog iets meer dan een maand en het laatste seizoen van ‘House of Cards’ komt op Netflix. Claire Underwood zetelt als president van de Verenigde Staten en zij wil een stevige grip op de macht die ze met veel moeite kon te pakken krijgen. Maar het spoor van lijken dat leidt naar het Witte Huis blijft niet onopgemerkt.

Op 2 november 2018 komt het laatste seizoen van House of Cards, de successerie van Netflix, integraal online. Intussen heeft Claire Underwood (Robin Wright) het overgenomen van haar man Frank Underwood (ook zijn lot is intussen bekend: lees er hier alles over). Maar macht hebben is niet alles: macht houden is nog veel moeilijker. Dat lijkt Claire te gaan ondervinden in het laatste seizoen van House of Cards. Kijk hieronder alvast naar de trailer.

Hier is de trailer voor het laatste seizoen van House of Cards

In het laatste seizoen zien we hoe Claire steeds jaloerser wordt op de macht van haar man. De opofferingen die ze schijnbaar voor ‘het grotere goed’, maakte, zijn blijkbaar toch te veel en na een reeks geniepige ondermijningspogingen wordt Claire president.

Doden in House of Cards

Maar eens in the oval office wordt Claire, zo blijkt uit de trailer, geconfronteerd met de medewerkers die Frank er gepositioneerd heeft: haar eigen zin doen, blijkt dus niet zo evident. Zij is niet van plan om de beloftes te houden die Frank gemaakt heeft, maar dat kan haar duur te staan komen.

Tegelijk hebben de vijf seizoenen van House of Cards, waarin Frank Underwood van chief whip naar president gaat, al behoorlijk wat levens gekost. Een groot aantal daarvan is te wijten aan Claire Underwood, iets wat journalistTom Hammersmidt niet ontgaan is. Claire zit dus op een tikkende tijdbom: valt het kaartenhuisje in elkaar?

Kevin Spacey

Tijdens het afsluiten van het vijfde seizoen van House of Cards werd Frank Underwood door schandalen letterlijk uit het Witte Huis gezet. Na de opnames bleek Kevin Spacey, die Underwood vertolkt, in een schandaal over seksueel wangedrag betrokken te zijn. Netflix besloot om de samenwerking met Spacey stop te zetten en ging verder met enkel Wright. Volgens Netflix bracht dat de verhaallijn van House of Cards niet in gedrang.

Het gevolg is dus een House of Cards zonder de acteur die de reeks grootmaakte, al zullen weinigen betwisten dat de uitsluiting onterecht is. Toch zal het vreemd doen: in de trailer maakt Claire Underwood gewag van het feit dat er nu geen ‘witte, blanke man’ meer in het Witte Huis zit. Da’s een rechstreekse referentie naar de #MeToo-affaires van het laatste jaar. Of Claire Underwood een gewetensvollere president zal blijken te zijn, valt te betwijfelen.

De vorige seizoenen inhalen? Dat kan hier!

Gesponsorde artikelen