Nieuwe tv-trend dit najaar: alle zenders richten zich plots op het weekend

Nieuwe tv-trend dit najaar: alle zenders richten zich plots op het weekend

Ook VTM gaat dit najaar plots weer televisie maken voor in het weekend. Doorgaans werden die dagen gevuld met films en programma’s waar we niet echt van wakker liggen. Behalve dan op zondagavond die al heel lang van Eén is. Maar VTM wil ons zelfs op zaterdagavond nieuwe programma’s voorschotelen.

Het begon eigenlijk al dit voorjaar, toen VIER besliste om De Mol van z’n vaste plek op maandagavond te halen en het programma uit te spelen op zondag. De zender wilde de concurrentie met Blind Getrouwd vermijden en geloofde dat ze beter zouden scoren tegen Eén, dat op zondagavond een vast publiek aantrekt. Dat werd een succes, want met die kijkcijfers mochten ze heel tevreden zijn. VTM probeerde het ook door de lancering van Boer Zkt Vrouw – De Wereld Rond op zondag tegenover De Mol te zetten. Maar dat was minder succesvol.

Weekend

Toch heeft het getoond dat er wel potentieel in het weekend zit. Dat is al jaren terrein waar zenders niet durven aankomen. Het is riskant om je beste programma’s op zaterdag en zelfs op zondag weg te geven. Maar dit najaar gaan ze het allemaal doen. VIER kondigde in het begin van het jaar al aan dat Dancing With The Stars in het weekend zal worden uitgezonden. Het exacte moment waarop de show wordt uitgezonden zal later dit najaar wel blijken.

VIER

VTM kondigde tijdens zijn najaarsvoorstelling nu ook aan dat er programma’s in het weekend zullen worden gepland. Op zaterdag is dat zelfs een van hun in onze ogen meest belovende nieuwe shows. Wat een jaar wordt een nostalgisch spelprogramma met Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. Zo’n drie kleppers op een zaterdag, dat is heel lang geleden. Voorts komen er wekelijks bekende gasten langs. Iedere aflevering duiken ze in het archief van de jaren 60 tot de nillies. En zoiets past volgens de programmadirecteurs van VTM beter op een zaterdagavond.

Zondag

Op zondag staat een nieuwe reeks van De Kotmadam gepland. Die komische serie steekt nu overigens FC De Kampioenen voorbij als langstlopende humorreeks. Concurrentie met Eén dus, maar zo’n vaart zal het niet lopen. De Kotmadam is al om 20.30 u gedaan, het moment waarop ze in Brussel hun eerste grote kanon inzetten. Vanaf 9 september is dat Kalmte Kan U Redden. Daarna volgt fictie met het derde en laatste seizoen van Professor T. Zeg in het weekend dus niet meer dat er geen bal op tv is. En nu je het zegt, voetbal is er op VIER natuurlijk ook.

Medialaan
Medialaan

Gesponsorde artikelen