Nieuwe wolf gespot op Belgische bodem

Nieuwe wolf gespot op Belgische bodem

Nadat de Duitse wolvin Naya in ons land verschillende schapen doodbeet, werd het wat stil rond de wolf. Maar nu blijkt dat er opnieuw wolf aan het werk is geweest in ons land. De wolf beet in het Waalse Bérismenil, een deelgemeente van La Roche-en-Ardenne, een schaap dood.

Enkele maanden nadat de schapen in de Kempen opgeschrikt werden door de Duitse wolvin Naya en er onlangs een wolf werd aangereden, is er nu opnieuw een wolf gespot in ons land. De wolf verschalkt zich deze keer niet in Vlaanderen maar werd gespot in het Waalse Bérismenil, een dorpje in La Roche-en-Ardenne.

Eerste slachtoffer

De nieuwe Belgische wolf maakte al meteen een eerste slachtoffer. Een schaap van Hilde Vervaecke was de ongelukkige. “Ons schaap Ella werd in de nacht van 4 op 5 maart doodgebeten”, staat te lezen op de Facebookpagina van Hilde Vervaecke.

“Ze (het schaap, red.) lag achterin de weide, met enkele bloedpunten in de nek, afgevreten ribben en een lege buikholte. Op de rest van haar lichaam waren er geen bijtsporen te vinden. Haar maaginhoud lag wat verder, een hoopje half verteerd hooi, op het eerste zicht alsof er een paard gemest had. Bij één voorpoot was haar vel afgepeld. We denken dat er een wolf aan het werk was. Haar lam van drie weken oud bleef ongedeerd. Dat lag allicht binnen in de stal bij de rest van de groep terwijl de mama werd opgegeten.”

Het werk van een wolf

Kenners zijn er zeker van: dit is het werk van een wolf. “Hoe we dat weten? Omdat de wolf zijn handtekening achterliet: een dood schaap met bijtsporen zoals we die ook in Meerhout, Bree en Rotem hebben gezien”, laat Jan Loos van Landschap VZW weten aan Het Nieuwsblad.

Réseau Loup, de Waalse tegenhanger van het Vlaamse meldpunt Welkom Wolf onderzoekt de doodsoorzaak van het schaap, waarvan de restanten ondertussen naar de Univerisiteit van Luik zijn overgebracht. “Maar zelfs als er geen wolven-DNA wordt gevonden, dan nog zijn wij overtuigd van het feit dat hier een wolf aan het werk was.”

De feiten dateren van twee weken geleden waardoor het onmogelijk is om te zeggen waar de wolf zich nu zou bevinden. Wie dus hoopte om de wolf in actie te spotten, moet zich niet meteen naar de Ardennen haasten. Want de kans is groot dat de wolf ons land al uit is.

Gesponsorde artikelen