Nieuwste Kevin Spacey-film brengt 126 dollar op op eerste dag. En ja, dat lees je goed: 126 dollar

Nieuwste Kevin Spacey-film brengt 126 dollar op op eerste dag. En ja, dat lees je goed: 126 dollar

De nieuwste film van de verguisde acteur Kevin Spacey, ‘Billionaire Boys Club’, werd dit weekend voor het eerst vertoond in een select aantal cinema’s in de Verenigde Staten maar stelde enorm teleur. De film bracht amper 126 dollar (110 euro) op op de eerste dag. Een zoveelste dieptepunt voor Kevin Spacey, die door beschuldigingen van seksueel wangedrag zijn carrière volledig zag imploderen.

Billionaire Boys Club is een crime-drama dat het waargebeurde verhaal vertelt van de gelijknamige club die in de jaren 80 bekend was in het zuiden van Californië. Kevin Spacey, die de gokker Ron Levin speelt in de film, moet dan wel de hoofdrol aan Ansel Elgort en Taron Egerton laten, toch werd de productie van de film met argusogen gevolgd na de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van de acteur.

Premium VOD

De toekomst van de film was lang onduidelijk, maar toch werd er besloten door te gaan. “We hopen dat de schrijnende beschuldigingen, die niet bekend waren tijdens het opnemen van de film bijna twee en half jaar geleden en van iemand die slechts een kleine bijrol speelt, de release van de film niet aantast”, stelde distributeur Vertical Entertainment toen in een statement.

Billionaire Boys Club werd eerst gereleased via premium VOD (video on demand) maar maakte afgelopen vrijdag dan toch zijn debuut in de bioscoop. In tien cinema’s verspreid over de VS werd de film getoond, maar het was een openingsweekend om snel te vergeten voor Spacey en co.

Niet eens twee tickets per cinema

Op de eerste dag haalde Billionaire Boys Club amper 126 dollar (110 euro) binnen. Je leest het goed: 126 dollar. Geen 126 miljoen dollar, geen 126 duizend dollar, gewoon: 126 dollar. Dat is dus net iets meer dan 12,5 dollar (11 euro) per bioscoop, nog niet eens goed voor twee verkochte tickets per cinema. De grootste opbrengst werd genoteerd in de bioscoop Metro Movies 12 in Middletown, Connecticut. Daar haalde de film 45 dollar (zo’n 39 euro) binnen. De film zal het naar alle verwachting dan ook moeilijk hebben om in z’n openingsweekend aan 1.000 dollar (875 euro) te komen.

Voor de verguisde Spacey is dit veruit het slechtste openingsweekend ooit en een zoveelste dieptepunt in zijn carrière op korte tijd. In oktober van vorig jaar werd Kevin Spacey voor het eerst beschuldigd van seksuele intimidatie door z’n collega-acteur Anthony Rapp. Al snel volgden er meerdere getuigenissen.

Carrière in vrije val

Netflix kon dan ook niet anders dan de acteur te ontslaan. Geen gemakkelijke beslissing, want Spacey vertolkte niet alleen het hoofdpersonage in House of Cards, een van de meest gevierde series van de streamingdienst, hij was ook nauw betrokken bij de productie van de serie. De polemiek rond Spacey zorgde er meteen ook voor dat House of Cards werd gecanceld. Al zal er wel nog een laatste, zesde seizoen komen (lees hier wanneer we dat te zien zullen krijgen). Het seksueel wangedrag van de acteur zou Netflix daardoor zo’n 32 miljoen euro hebben gekost.

Het was de start van een carrière in vrije val. Al snel werd Spacey ook vervangen in de film All the Money in the World en verschillende aankomende deals werden gecanceld. Billionaire Boys Club was een van de enige projecten van Spacey dat wel nog het levenslicht zag, maar echt reden om vieren is dat dus niet gebleken.

Bekijk hieronder de trailer voor de nieuwste Kevin Spacey-film:

Gesponsorde artikelen