Nieuwste trend bij millennials: non-alcoholische bars

Nieuwste trend bij millennials: non-alcoholische bars

Er is een nieuwe populaire trend bij millennials opgedoken: alcoholvrije bars. In de Verenigde Staten zijn er nu al een tiental. Of de trend naar België overwaait, is nog niet duidelijk. Maar op Instagram is het in elk geval al trending.  

De millennials zijn bezorgd is over het milieu en meer dan 30 euro per dag uitgeeft aan advocado’s en koffie. Dat ze niet zo rock & roll zijn als hun ouders is al duidelijk, maar nu komen ze ook met een nieuwe trend aan: alcoholvrije bars.

Een bar zonder alcohol is als een aquarium zonder vissen

De do-gooders denken nu ook na over de rol die alcohol in hun leven speelt en openen populaire bars waar enkel mocktails te verkrijgen zijn. Als je denkt dat de hippe bars dan goedkoper zijn, heb je het wel mis, want voor de mocktails betaal je op zijn minst 12 euro. Maar ze zijn wel ontzettend origineel, zo zijn tabasco-siroop en jalapeno-puree geen vreemde ingrediënten bij het bereiden van de kleine meesterwerkjes. De bars spreken duidelijk een groot publiek aan want er doemen er meer en meer op in de States. Natuurlijk mogen dessertjes gemaakt van gepureerde avocado er niet aan ontbreken.

Tweede living

Millennials die meestal klein wonen in groezelige gedeelde appartementjes in grootsteden, gaan veel op café of naar een koffiebar als een soort tweede living van hun huis. De bars zijn bedoeld voor zowel mensen die niet drinken als voor mensen die gewoon een gezellige avond willen hebben, zonder je slecht te voelen over dat je te veel drinkt of een kater hebt de volgende morgen.

Is het wel alcoholvrij?

Het probleem met alcoholvrij is dat het regelmatig niet helemaal zonder alcohol is. Niet-alcoholische bieren bijvoorbeeld bevatten regelmatig 0,5 procent alcohol wat betekent dat als je echt volledig nuchter wil zijn, dit geen optie is. Daarom serveren ze in de alcoholvrije bars ook enkel volledig alcoholvrije dranken. Toch heeft het nog steeds echt een gevoel van een bar, het is gezellig, met schemerlicht en de bars zijn net als andere bars tot een kot in de nacht open, met als voordeel dat je geen last hebt van lastige dronkaards. Klinkt veelbelovend, hopelijk opent er binnenkort ook een in België.

Gesponsorde artikelen