Nigerianen hebben nieuwe oplichtingstruc: toeristen in hotelkamers filmen (en afpersen)

Nigerianen hebben nieuwe oplichtingstruc: toeristen in hotelkamers filmen (en afpersen)

Het begon in Afrika, en dan vooral bij toeristen die op safari trokken, maar heeft zich ondertussen verspreid naar resorts, volgens sommige bronnen in de hele wereld: een nieuwe, door Nigerianen gerunde “scam” waarbij toeristen in hun hotelkamer worden gefilmd en daarna afgeperst met de beelden van hoe ze seks hadden.

De Nigerianen betalen tot 1.000 dollar per week per kamer waar een videocamera geïnstalleerd is, vaak in een rookmelder. Ze verkopen vervolgens de “sex tapes”, of ze gebruiken die om de hotelgasten te blackmailen, vooral als het gaat om mannen of vrouwen die gebruik maken van de diensten van plaatselijke sekswerkers.

Niet alleen de toeristen in de resorts weten van niks, ook het hotelmanagement zelf is meestal niet op de hoogte, omdat de Nigerianen vooral werknemers rechtstreeks benaderen om mee te werken aan de “scam”. “The idea is being engineered by Nigerian business people who install the equipment in the rooms and capture unsuspecting clients in the act”, verklaarde een werknemer van een resort aan de Victoriawatervallen.

Sommige camera’s verborgen in rookmelders hebben zelfs wi-fi aan boord en de beelden worden “rechtstreeks” gestreamd. Die dingen zijn overigens makkelijk op het internet te bestellen, zo blijkt.

Gesponsorde artikelen