Nike neemt een patent op speciale sneakers … met een loopband ín de schoen

Nike neemt een patent op speciale sneakers … met een loopband ín de schoen

Alsof gewoon op een loopband staan nog niet genoeg is, wil Nike nu sneakers gaan maken met een loopband ín de schoen. Het diende recent namelijk een patent in voor een schoen met een “roteerbaar transportelement” in de zool. En neen, het heeft niets met je conditie te maken!

Nike blijft innoveren. Na eerder al projecten rond 3D-geprinte zolen, schoenen van gerecycleerd materiaal en zelfs zelfstrikkende schoenen, heeft het weer een nieuw patent ingediend dat wenkbrauwen doet fronsen maar misschien wel eens heel handig zal kunnen blijken. Nike wil namelijk sneakers gaan produceren met een soort loopband in de zool. En neen, voor één keer wil Nike je eens niet aan het sporten krijgen, want die loopband zou vooral gebruikt moeten worden om de schoen makkelijker te kunnen aantrekken.

Motor

Die kleine loopband, of “roteerbaar transportelement” zoals het in de patentaanvraag wordt genoemd, zou zo kunnen roteren dat het de voet makkelijker in de schoen moet krijgen. De ‘loopband’ zou zelfs aangevoerd kunnen worden door een motortje, dat pas in werking treedt wanneer een voet in de schoen wordt gedetecteerd. Daarvoor zou het kunnen werken met een magnetisch veld of ook gewoon met een knopje aan de zijkant van de schoen. Om dat motortje van energie te voorzien, denkt Nike er zelfs aan om een herlaadbare batterij te gebruiken die opgeladen wordt tijdens het stappen.

Het heeft dus niets met je conditie te maken. De schoen lijkt vooral gericht op Nike-fans die het moeilijk hebben om hun schoen aan te krijgen. Denk daarbij dan vooral aan mensen met een blessure, artritis of zelfs verlammingen. Mocht de schoen er ooit komen, wat natuurlijk nog helemaal niet zeker is, zou die het leven van een hele hoop mensen een pak makkelijker gaan maken.

Zo zou de schoen er gaan uitzien:

Gesponsorde artikelen