Nintendo brengt gemakkelijke hack van originele ‘Legend of Zelda’ uit voor Nintendo Switch: overdosis nostalgie

Nintendo brengt gemakkelijke hack van originele ‘Legend of Zelda’ uit voor Nintendo Switch: overdosis nostalgie

Nintendo heeft een ROM-hack van de originele ‘Legend of Zelda’ uitgebracht op de Switch. De NES-klassieker is toegevoegd aan de nieuwe service Nintendo Switch Online samen met drie andere games.

Nintendo heeft pas de online dienst Nintendo Switch Online gelanceerd. Het concept: mensen met een abonnement krijgen de toegang tot meerdere online features, waaronder een bibliotheek aan NES-games. Die wordt door fans ‘NESflix’ genoemd. Dat meldt de gamewebsite VG 24 7. Elke maand komen er drie nieuwe NES-games uit. De titels van oktober: NES Open Tournament Golf, Solomon’s Key en Super Dodgeball.

Gemakkelijke Zelda

Bovendien is er ook een ROM-hack van The Legend of Zelda toegevoegd aan de bibliotheek. Het spel wordt gelabeld als een ‘SP’ (special). De omschrijving: Living the life of luxury. In deze versie van de game krijgt de speler namelijk vanaf het begin al toegang tot verschillende items die het spel een stuk makkelijker maken om te doorlopen. De spelers starten de game met 255 Rupees, 9 sleutels, 8 bommen en een paar extra items, zoals de White Sword, Magic Shield, Blue Ring en Power Bracelet.

Goed voor beginners

De speler heeft met al deze items aan het begin van de game enorm veel vrijheid. Het maakt het spel ook een stuk toegankelijker voor nieuwe spelers die de game nooit eerder hebben gespeeld. De originele versie van het spel is ook beschikbaar in de bibliotheek.

Met het uitbrengen van deze ‘SP’-titel is het de vraag of Nintendo hier meer van gaat laten zien. De potentie van deze ROM-hacks werd in de afgelopen jaren door fans al flink uitgelicht door zelf ROM-hacks van Nintendo-games te maken. Nintendo laat hier in ieder geval zien hoe klassieke games meer toegankelijk gemaakt kunnen worden voor nieuwe spelers.

Gesponsorde artikelen