Nintendo komt met online abonnement voor de Switch, en je gaat 20 klassiekers gratis mogen spelen

Nintendo komt met online abonnement voor de Switch, en je gaat 20 klassiekers gratis mogen spelen

Nintendo lanceert in september in navolging van Playstation en Xbox een online abonnement. Voor een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage krijg je toegang tot opgeslagen data in de cloud. En spelers zullen ook 20 klassieke NES-games in de bibliotheek ter beschikking krijgen.

Het is typisch Nintendo dat het telkens weer naar het succesvolle verleden van de klassieke consoles teruggrijpt. Twintig NES-games moeten spelers dat extra duwtje in de rug geven om een online abonnement voor de Nintendo Switch te nemen. Tien titels heeft de gamereus al bekend gemaakt: Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros., en Tennis. Later zullen nog tien games aan dit aanbod worden toegevoegd.

Super Mario Bros online?

Opmerkelijk: een aantal van deze klassieke games zullen mogelijk ook online kunnen worden gespeeld. En dat terwijl deze spelletjes al bestonden lang voor het internet ons leven begon te beheersen. De prijs voor zo’n abonnement valt goed mee. Per jaar betaal je 20 euro, maar er zijn ook alternatieve formules. Zo kan je een maandabonnement nemen, al komt je dat op een jaar veel duurder uit met 3,99 euro per maand. Een driemaandelijks abonnement kost 7,99 euro.

Op de Amerikaanse website spreekt Nintendo ook van een familie-abonnement. Voor 35 dollar per jaar zouden dan acht spelers met een Nintendo-account een online lidmaatschap kunnen delen.

Data bewaren

Behalve gratis games is er ook de mogelijkheid om data in de cloud op te slaan. Vermoedelijk gaat het over de vooruitgang die je in games hebt geboekt, maar hierover zal Nintendo later meer bekend maken. In elk geval iets waar veel spelers naar uitkijken, want Nintendo is tot hiertoe erg old school geweest met je data. Zonder backup staan ze rechtstreeks op je harde schijf, waardoor ze dus niet beschermd zijn.

Met het abonnement krijg je ook toegang tot een app die bij de Switch hoort. Die moet je op je smartphone installeren en wordt onder andere gebruikt om je console met je stem te besturen.

Een grote stap voor de Switch, maar de concurrenten zitten intussen al een stapje verder en beginnen nieuwe games in de vorm van een online abonnement aan te bieden. Je betaalt er natuurlijk veel meer voor, en Xbox lijkt ons voor het eerst een streepje voor te hebben op Playstation.

Getty

Gesponsorde artikelen