Nintendo werkt aan een case die van je smartphone een echte Game Boy maakt!

Nintendo werkt aan een case die van je smartphone een echte Game Boy maakt!

Nintendo heeft een patent genomen op een case voor smartphones die je gsm omtovert in een Game Boy. Er zijn al verschillende zulke Game Boy-emulators op de markt, maar dit zou de eerste keer zijn dat Nintendo zelf met een eigen, officiële versie komt. 

Het patent dateert al van maart 2018, maar de gamingwebsite Siliconera was de eerste die het kon inkijken. Het gaat om een patent voor een Game Boy-case voor eender welk apparaat met een touchscreen. Het is dus nog onduidelijk of het echt enkel om een smartphonecase gaat, want Nintendo laat zo de mogelijkheid voor tablets en zelfs de Nintendo Switch open.

Touchscreen

De belangrijkste nieuwigheid aan het patent zijn de knoppen op de case, zoals we die ook kennen van bij de echte Game Boy, die kunnen geregistreerd worden door het touchscreen eronder. Nintendo wil er dus voor zorgen dat de ervaring zo dicht mogelijk aanleunt bij die van een authentieke Game Boy. Daarvoor gebruiken ze een techniek die gelijkt op hoe smartphones menselijke vingers detecteren.

Een stuk van de case zal open zijn en het scherm van het apparaat vrijlaten. Het spel zal dus alleen maar zichtbaar zijn op dat kleine stukje van het scherm en je zal dus enkel kunnen gamen met de case rond apparaat. Zowel de boven- als onderkant van het toestel als de front camera blijven open in het patent.

Nintendo Switch

Opvallend is dat Nintendo niet specificeert voor exact welke apparaten het de case zal produceren. Ze willen zich dus duidelijk niet beperken tot smartphones. De case zou ook “aan andere elektronische apparaten zonder belfunctie kunnen vastgemaakt worden”. Op die manier zou het zelfs mogelijk zijn dat het een variant ontwikkelt die gebruikt kan worden met de huidige Nintendo Switch of die z’n opvolger, die Nintendo onlangs nog aankondigde.

Op zich is dat niet eens zo gek. De touchscreenfunctie van de Nintendo Switch voelde altijd al een beetje raar aan. Vele fans vroegen zich zelfs af waarom het toestel een touchscreenfunctie had. Er werd al langer gespeculeerd over mogelijke nieuwe uitbreidingen voor de Switch die dat touchscreen zouden gebruiken. Deze Game Boy-case zou daar het perfecte voorbeeld van zijn.

Bekijk hieronder de plannen voor de Game Boy-case van Nintendo:

Het is niet onlogisch dat Nintendo aan een Game Boy-case aan het werken is, want retro games zijn weer helemaal in. Bekijk hier hoeveel jouw oude games en toestellen waard kunnen zijn!

Gesponsorde artikelen