Nintendo ziet winst met 505% (!) stijgen door de Switch

Nintendo ziet winst met 505% (!) stijgen door de Switch

Het succes van de jongste Nintendo-console, de Switch, legt het Japanse bedrijf geen windeieren. De Switch is nog maar een goed jaar uit en er zijn al bijna 18 miljoen stuks van verkocht.

Nintendo maakte vandaag de resultaten van het afgelopen boekjaar bekend. Daaruit blijkt dat de omzet van de videogame-makers met 116% steeg naar omgerekend 7,9 miljard euro. Het Japanse bedrijf verkocht in de afgelopen drie maanden bijna drie miljoen exemplaren van de Switch. In totaal zijn er 17,79 miljoen verkocht sinds de Switch in maart 2017 uitkwam.

Nintendo boekte daardoor het afgelopen jaar een winst van 178 miljard yen, (1,3 miljard euro) wat een stijging van 505%. Nintendo gelooft overigens dat het dit jaar nog eens zeker 20 miljoen Switchconsoles kan verkopen.

Mario blijft sure bet

Naast de verkoop van de Switch-console, was er ook nog het fenomeen Mario. Dat blijft een sure bet voor Nintendo: Super Mario Odyssey was de meest verkochte game (10,4 miljoen stuks), gevolgd door Mario Kart 8 Deluxe (9,2 miljoen). The Legend of Zelda: Breath of the Wild zit aan 8,5 miljoen.

Gesponsorde artikelen