Nintendo’s Kirby is 25 jaar geworden en heeft daarvoor een game gekregen die je maar best gemist hebt

Nintendo’s Kirby is 25 jaar geworden en heeft daarvoor een game gekregen die je maar best gemist hebt

Nu de drukte van het najaar en de feestdagen wat verteerd is, loont het de moeite eens te kijken welke games tussen al die kanjers van titels op onze ‘to do’ stapel zijn blijven liggen. En dan valt ons vooral ‘Kirby Battle Royale’ voor de Nintendo 3DS op. Kirby is vorig jaar een kwarteeuw oud geworden, en staat doorgaans garant voor toffe spelletjes.

Dat Nintendo al een tijdje meedraait – en wij als gamers bijgevolg ook- merk je aan al die bijzondere verjaardagen die figuurtjes vieren. Super Mario heeft zelfs als de mijlpaal van 30 jaar overschreden. Kirby zit intussen ook al aan 25 jaar. Kirby Battle Royale is meteen ook een buitenbeentje, hoewel Nintendo het recept hiervoor inmiddels ook al bij tal van andere reeksen heeft uitgeprobeerd: minigames.

Het spel heeft wel een campagne gekregen, zodat er toch een beetje verhaal in zit. Daarbij moet je allerlei toernooien winnen om uiteindelijk met Meta Knight in de arena te staan. Zo’n campagne begint uiteraard heel gemakkelijk en het niveau bouwt zich geleidelijk aan op. Al wordt het nooit echt moeilijk en ga je normaal gezien heel vlot naar de eindfase van de campagne geraken.

Online zonder spelers

Je kan al raden dat het spel dus ook wel voor een groot deel op een online campagne gericht is, waarbij spelers elkaar uitdagen. De minigames zelf zijn immers best leuk en origineel, want daar is Nintendo natuurlijk meesterlijk in geworden. En die concurrentie van een menselijke tegenstander heb je wel nodig om te vermijden dat de game zou gaan vervelen. Enige nadeel: je bent altijd afhankelijk van de aanwezigheid van andere spelers.

En daar schort het serieus voor Kirby. Mocht je evenveel spelers online zien verschijnen als in Mario Kart 8 voor de Switch, dan zouden die minigames nog wel een tijdje meegaan. In een lege zaal kan je natuurlijk niet spelen, waardoor je op die campagne moet focussen, en dan is de game gewoon niet boeiend genoeg.

Conclusie: 5/10

Sommige gamesites hebben Kirby zo op z’n 25ste verjaardag tussen de flops van het jaar 2017 gezet. De prijs van het spel is hier en daar al gezakt. Zo vinden we de game intussen al voor 36 euro. Dat is niet veel, maar misschien toch nog altijd te veel voor wat je in ruil krijgt. Als de prijs nog een beetje zakt, dan kan je de game wel aanschaffen voor z’n eenvoudige single player. De minigames zelf en de inhoud zijn immers het probleem niet.

En zo kan Kirby best even uitblazen na zijn verjaardag, en dan krijgt het figuurtje van Nintendo hopelijk alsnog een mooi vervolg. Al in de eerste helft van dit jaar zou Kirby Star Allies verschijnen, het debuut van ons roze bolletje op de grote Switch. Maak er iets beters van, Nintendo!

Gesponsorde artikelen