Nipsey Hussle-herdenking mondt uit in chaos: 19 gewonden, 2 in kritieke toestand

Nipsey Hussle-herdenking mondt uit in chaos: 19 gewonden, 2 in kritieke toestand

Nipsey Hussle werd zondag neergeschoten. Een dag later verzamelden honderden mensen op de plaats delict om de rapper te herdenken. Alles begon rustig, tot plots paniek uitbrak. Kort na dat nieuws liet de politie van Los Angeles ook weten dat ze een verdachte hebben voor de moord op Hussle. Het korps roept de hulp van het publiek in om de verdachte te pakken te krijgen.

In Los Angeles kwamen maandagavond honderden mensen samen om de vermoorde rapper Nipsey Hussle te eren. Ze verzamelden voor zijn kledingwinkel, The Marathon Clothing, om hem te herdenken, toen plots chaos uitbrak. Er raakten negentien mensen gewond in vechtpartijen. Tien daarvan werden naar het ziekenhuis gebracht en twee zijn nog steeds in kritieke toestand, liet de politie van Los Angeles weten.

Kaarsen en flessen

Het begon allemaal heel onschuldig. Honderden mensen stonden samen op de parkeerplaats waar rapper Nipsey Hussle een dag eerder werd neergeschoten. Ze wilden de jonge muzikant herdenken en brachten flessen drank en kaarsen mee. Toen plots enkele fans met elkaar begonnen te vechten, brak paniek uit. Tijdens het gevecht vielen flessen op de grond en veel mensen dachten dat dat het geluid van geweerschoten was.

De menigte raakte in paniek en probeerde in veiligheid te komen. Daardoor ontstond een golf van geduw en getrek, waarbij zelfs mensen vertrappeld werden. De politie liet weten dat het grootste aantal gewonden gevallen is tijdens deze vlucht naar veiligheid.

Verdachte spoorloos

Ondertussen weet de politie van Los Angeles ook wie verantwoordelijk was voor de dodelijke schietpartij zondag. De 29-jarige Eric Holder opende het vuur op de parkeerplaats van The Marathon Clothing en verwondde zo twee mannen en vermoordde er één. De politie deelde via Twitter een opsporingsbericht, want de man is nog steeds spoorloos. Hij verdween na het incident in een auto, die bestuurd werd door een onbekende vrouw.

Nipsey Hussle werd vermoedelijk vermoord omdat hij van plan was om met de politie te gaan praten over zijn verleden in de bende Rollin 60s Neighbourhood Crips. Hij zou de politie ook helpen om een einde te maken aan het bendegeweld in Los Angeles.

Gesponsorde artikelen