NMBS heeft het treinverkeer hervat, Brussel-Schuman en Brussel-Schaarbeek blijven wel dicht

NMBS heeft het treinverkeer hervat, Brussel-Schuman en Brussel-Schaarbeek blijven wel dicht

De NMBS heeft de stations van Brussel-Zuid, -Noord en -Centraal opnieuw geopend en het treinverkeer langzaam hervat. De stations van Brussel-Schuman en Brussel-Schaarbeek blijven – naar aanleiding van de aanslagen – wel gesloten, laat de Brusselse politie weten. 

Sinds 10 à 11 uur vanochtend lag al het openbaar vervoer in onze hoofdstad stil. Bussen, treinen, trams en metro’s reden niet door de verschillende aanslagen. De stations in Brussel-Noord, -Zuid en -Centraal werden volledig geëvacueerd en afgesloten voor publiek. Het treinverkeer in heel het land is daardoor uiteraard volledig in de war.

Stations weer geopend

Ondertussen zijn het station Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord geopend en het treinverkeer wordt er langzaam hervat. Brussel-Zuid is wel enkel via de Horta-ingang toegankelijk, Brussel-Centraal enkel via de ingang bij het Europakruispunt en Brussel-Noord alleen via de Albert II-laan. Stations Brussel-Schuman, Brussel-Kapellekerk, Brussel-Schaarbeek, Brussel-Etterbeek, Brussel-Congres en Brussel-Nationale Luchthaven blijven wel gesloten op bevel van de politie, aldus NMBS.

MIVB

Ook MIVB heeft toestemming om deels de activiteiten hervatten. De lijnen die opnieuw kunnen rijden zijn tramlijn 92, 93 en 94, buslijn 47 en de Noctis-nachtbuslijnen die vanaf het Centraal Station vertrekken. Van de metro’s rijden lijnen 6 en 2 weer.

Veiligheid versterkt

Eerder vandaag liet de Brusselse politie weten dat de NMBS hoopte om de stations van Brussel-Zuid en -Noord opnieuw te openen tegen 16 uur en het treinverkeer er terug te kunnen opnemen. Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) voegt daaraan toe dat de veiligheid in de stations versterkt is.

Gesponsorde artikelen