Left Right
scrollTop top

NMBS verhoogt tarieven op 1 februari, maar lanceert goedkopere digitale rittenkaarten


NMBS Station Antwerpen-Centraal
© Shutterstock

Net zoals ieder jaar, past ook in 2021 de NMBS op 1 februari zijn tarieven aan. Daarbij worden onder andere de abonnementen bijna 2 procent duurder. Ook voor rittenkaarten stijgt de prijs, maar die prijsverhoging kan je omzeilen door je pass digitaal te kopen in plaats van op papier. Dat meldt persagentschap Belga.

De jaarlijkse prijsverhogingen van de NMBS weerspiegelen altijd de richting die de vervoersmaatschappij uit wil gaan. Dit jaar ligt de focus daarbij op vrijetijdsreizigers en dagjestoeristen. Daarom blijven de prijzen voor losse tickets ongewijzigd. Senioren betalen daarbij 7,2 euro voor heen-en-terug en jongeren 6,6 euro. De fiets meenemen blijft ook 4 euro per rit.

Prijsstijgingen

Standaardtickets slaan wel op, gemiddeld met 0,65 procent. Abonnementen – zowel voor school al voor het werk – worden 1,95 procent duurder. De grootste prijsverhoging is er echter voor Youth Holidays-passen. Dat zijn speciale tickets waarmee jongeren tot 26 jaar tijdens schoolvakanties één week of één maand onbeperkt met de trein kunnen reizen. Vanaf 1 februari betaal je daarvoor 18 euro (+20 procent) voor één week of 29 euro (+16 procent) voor één maand.

Tienrittenkaarten

De NMBS maakt ook zijn gekende tienrittenkaarten duurder. De Youth Multi, vroeger gekend als Go Pass, gaat van 53 naar 55 euro terwijl de Standaard Multi, vroeger gekend als Rail Pass, van 83 naar 86 euro gaat.

Die prijsstijging kan je wel vermijden door je rittenkaart digitaal te kopen. Als je ze gebruikt, moet je pass dan via de NMBS-app ingevuld worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554