No George, no party: Clooney voor Californisch gouverneurschap

No George, no party: Clooney voor Californisch gouverneurschap

“Wat Jan Becaus kan, kan George Clooney ook”, moeten de Amerikaanse Democraten gedacht hebben en dus willen ze dolgraag dat de 53-jarige acteur in de politiek stapt. Niet zomaar als lid van de partij natuurlijk, maar wel als gouverneur van Californië. In 2018 willen ze met mister Clooney naar de verkiezingen trekken, zo schrijft de Britse tabloid The Mirror.

Het is geen geheim dat George al jaren een goede vriend is van president Barack Obama. Bij de presidentsverkiezingen van 2012 sprak hij meermaals in het openbaar zijn steun uit om het tweede ambtstermijn van Obama veilig te stellen. En het ziet er nu naar uit dat de president in 2018 een wederdienst mag doen.

“George is enorm populair onder de Democraten. En waar zouden ze hem beter kunnen plaatsen dan als gouverneur van Californië, de thuisstaat van Hollywood?”, aldus een vriend van de acteur aan The Mirror. Zijn nieuw lief, advocate Amal Alamuddin, zou zijn geloofwaardigheid alleen maar versterken. “Ze is helemaal anders dan zijn vorige vriendinnetjes en is bijzonder intelligent, wat mooi uitkomt mocht ze ooit First Lady worden.”

Clooney Schwarzenegger

Helemaal onervaren zal George alvast niet in de politiek stappen. In The Ides of March speelde hij immers al de gouverneur van Pennsylvania. De eerste acteur die het ambt bekleedt zal George echter niet worden. Zo werden Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger eerder al verkozen tot gouverneur voor de Republikeinen.  

Gesponsorde artikelen