No stress: met deze 5 apps kom je meteen weer tot rust

We maken het allemaal wel enkele keren per week mee: stress. Op het werk, thuis, in het verkeer,… overal kunnen irritante zaken je hartslag stevig omhoog duwen. In ernstige gevallen moet je natuurlijk de hulp van je arts inroepen, maar er bestaan tegenwoordig ook apps die je helpen om op moeilijke momenten weer tot rust te komen.

1. Relax Melodies

Google Play

Stress leidt vaak tot slapeloosheid, en daardoor ben je mogelijk weer vatbaarder voor stress de dag nadien. Een relaxerend melodietje voor het slapen gaan kan helpen. Deze app laat je zachte geluiden selecteren, zodat je helemaal tot rust komt voor het slapen gaan. Je kan ze ook in het midden van de dag natuurlijk enkele minuten gebruiken, maar zorg dan wel dat je niet op je bureau in slaap valt. Relax Melodies is beschikbaar voor iPhone en Android en is gratis.

2. Headspace

iTunes

Mediteren kan je zeker helpen om met stress om te gaan. Veel mensen doen dat al, maar Headspace wil meditatie toegankelijker maken met tien meditatiesessies, een persoonlijke progressiepagina en herinneringen zodat je je sessie niet vergeet. Deze gratis app is beschikbaar voor iPhone en Android.

3. Anti-Stress Quotes

iTunes

Soms volstaat een kalmerende boodschap om tot rust te komen. Daar kan deze app voor zorgen. Naast enkele wijsheden voorziet deze app ook de mogelijkheid om ze te delen met de wereld via e-mail of via Facebook. Ook deze app is gratis voor iPhone en Android.

4. Calm

iTunes

Nog een gratis app die zowel op het web als voor je smartphone beschikbaar is. Net zoals Headspace wil deze app je aanzetten tot mediteren, met begeleide sessies van twee tot twintig minuten. Het omvat ook tien natuurscènes om je te helpen relaxen.

5. Worry Watch

iTunes

Tot slot nog één betalende app. Worry Watch is een met paswoord beschermde app die je de zorgen van het moment laat opslaan, zodat je later kunt vaststellen of het resultaat even erg was als de stress die je voelde. De volgende keer dat je stress voelt, zal de app je eraan herinneren dat het meestal allemaal beter meevalt dan je verwacht. Niet voor betweters dus.

Meer
Lees meer...