No worries, enkel fun! Wij hebben jullie last minute-droomreis naar Tenerife uitgetest

No worries, enkel fun! Wij hebben jullie last minute-droomreis naar Tenerife uitgetest

Via onze Facebookpagina konden jullie kiezen naar welke droombestemming jullie onze reporters last minute zouden sturen. Tenerife is als winnaar uit de bus gekomen en wij hebben de trip voor jullie uitgetest. We kunnen bevestigen dat lastminutereizen écht de max is.

Ons spontaan avontuur begon in een Neckermann vakantiewinkel. Daar regelde een vakantie adviseur voor ons de vliegtickets en boekten we samen met hem het hotel. Hij hielp ons ook verder met al onze vragen. Hoe zit het met autoverhuur? Welk hotel past binnen het budget? Wat moeten we zeker gezien hebben op het eiland? De uren research online konden we direct skippen.

Dag 1: Onze vlucht naar Aeropuerto Reina Sofia

Last minute en zonder een planning op vakantie vertrekken, was echt super spannend en het enthousiasme was op korte tijd ook enorm groot. Op de luchthaven aangekomen, moesten we enkel onze reisdocumenten ophalen aan de Neckermann-stand en dan waren we officieel op weg!

Na een vlotte vlucht raakten we Spaanse grond rond een uur of 7 ‘s avonds. Bagage ophalen en dan een probleemloze transfer door Neckermann van de luchthaven naar het hotel in Adeje. De stress was ver te zoeken. Alles was voor ons geregeld!

Die avond hebben we de buurt wat verkend en zijn we tot de vaststelling gekomen dat mensen die graag karaoke zingen, hier écht hun draai zullen vinden ;-).

Dag 2: Punto del Hidalgo

De tweede dag begon vroeg, veel te vroeg. Maar we wouden voor de middag in Anaga geraken, in het noorden van het eiland, om daar te wandelen. Door wat pech onderweg is dat niet gelukt, maar we hebben wel héél het noordelijke deel van het eiland met de auto verkend.

Uiteindelijk zijn we gestopt in Punto del Hidalgo waar we een prachtig afgelegen strandje hebben gevonden. Na een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan hebben we gepicknickt en verder nog wat genoten van het fantastische uitzicht om dan vervolgens stilaan terug richting het hotel te rijden.

Die avond zijn we ook tot Los Gigantes gereden, om daar een adembenemende zonsondergang mee te pikken.

Dag 3: Duiken tussen de vissen

Ook dag 3 startten we lekker vroeg. Het plan was om naar het hoogste punt van Spanje te gaan. Pico del Teide is de vulkaan die boven het eiland uitsteekt en waar je een prachtig 360° zicht hebt over de Canarische Eilanden. Wegens te harde wind was de kabellift die je naar boven brengt jammer genoeg gesloten die dag. Het is een risico dat je op voorhand niet kent, maar dat maakt juist héél het avontuur. Ons humeur leed er alleszins niet onder, want we hadden een andere superleuke activiteit op de planning staan in de namiddag.

In La Arena, een dorpje op het westelijke gedeelte van het eiland, hadden we een duikorganisatie gevonden, Seascuba. Je hoeft hier geen gekwalificeerde duiker te zijn en het is de perfecte eerste kennismaking met de sport. Een school vissen voor je neus zien verschijnen, heeft gewoon iets magisch. En als je écht geluk hebt, kom je een schildpad tegen!

Dag 4: Terug naar België

Voor we het wisten, was onze laatste dag al aangebroken. We moesten pas om 12 uur uitchecken in het hotel, dus onze laatste dag is rustig begonnen. In de namiddag hebben we nog aan het strand gelegen in Costa Adeje en hebben we zoveel mogelijk genoten van de laatste Spaanse zon.

In de namiddag bracht een transfer van Neckermann ons van het hotel naar Aeropuerto Reina Sofia. Zo moesten we ons geen zorgen maken of we wel op tijd aan de luchthaven zouden aankomen. Rond 17 uur konden we het vliegtuig boarden om 4 uur later in Zaventem te landen.

Het was echt een onvergetelijke lastminutereis. Heb jij ook zin in een spontane last minute? Stap de dichtstbijzijnde Neckermann vakantiewinkel binnen en laat je verrassen door hun deals!

Gesponsorde artikelen