Nog een beetje geduld: gratis wifi in alle Brusselse metrostations komt er tegen eind 2017

Nog een beetje geduld: gratis wifi in alle Brusselse metrostations komt er tegen eind 2017

Goed nieuws: vanaf eind 2017 krijg je overal op de Brusselse metro gratis wifi. Geen wisselvallige 3G meer met torenhoge rekeningen dus, maar gewoons stabiele wifi in en rond de tunnels. Eindelijk iets dat de pendel door de hoofdstad wat aangenamer maakt. 

Je had ’t misschien al gehoord maar een pak Brusselse metrostations krijgen gratis wifi dit jaar. En nu is er nog beter nieuws, want het kabinet van minister voor mobiliteit, Pascal Smet (sp.a) heeft aangekondigd dat dat beter kan: tegen eind dit jaar zou je in álle Brusselse metrostations moeten kunnen surfen.

’t Plan zelf komt van staatssecretaris voor informatica Bianca Debaets (CD&V). Zij mocht het oorspronkelijke goede nieuws aankondigen. Vanaf september kan je op wifi.brussels terecht voor gratis wifi.

En dus krijgen we wifi in de stations Hallepoort, Louise, Zuidstation, Madou, Bonanique, Clémenceau, Troon, Naamsepoort, Delacroix, Simonis, Weststation, Rogier, Ribaucourt en Maalbeek. De rest kon blijkbaar wel zonder

En de andere stations?

En voor de rest? Voor die stations heeft Pascal Smet dus ook een beslissing genomen. Hij mocht samen met Debaets en Brieuc de Meeus, de MIVB-baas, aankondigen dat er in álle metrostations van Brussel gratis wifi komt, en dat voor eind 2017. Vooruitgang.

Tot dan raden we aan om nog eventjes te wachten met streamen, die 3G-rekeningen zijn er ook niet goedkoper op geworden.

Gesponsorde artikelen