Nog een extra weekje skiën in de Ardennen, maar vertrek toch maar vóór het weekend

Nog een extra weekje skiën in de Ardennen, maar vertrek toch maar vóór het weekend

Mocht je dit jaar nog geen skilatten onder je voeten gebonden hebben, dan is dit de week van de tweede kans, want de skiliften zullen in de Ardennen wellicht nog zeker vijf dagen werken. Tot een halve meter sneeuw, da’s ideaal om te skiën en bij Signal de Botrange wrijven de skipistehouder zich dan ook in de handen. Een sneeuwseizoen van 20 dagen, da’s véél in België, maar wacht ook niet te lang: eind deze week is ’t uit met de pret.

Tot 2.000 man per dag, zoveel volk stond er op dit weekend op Baraque de Fraiture. Met tot vijftig centimeter sneeuw én droog wordt het qua omstandigheden niet veel beter. En als je dit weekend moest werken, of gewoon niet tot in de Ardennen geraakte, dan hoeft dat geen probleem te zijn: de komende dagen blijft de sneeuw liggen.

Volgens de skicentrum-uitbaters kan het zeker nog tot woensdag, maar David Dehenauw is optimistischer. In Het Laatste Nieuws zegt hij dat de sneeuw pas vanaf vrijdag niet meer ideaal is om op te skiën. “Vanaf dan begint het kwik wat te kwakkelen. ’s Nachts blijft het vriezen, maar overdag kunnen de temperaturen rond het vriespunt of net erboven liggen. Dat betekent niet dat de sneeuw meteen allemaal zal verdwijnen – volgend weekend zullen er dus zeker nog mogelijkheden zijn voor de centra om hun deuren open te zetten.”

Twintig dagen op de pistes, da’s dan wel beter dan niets, maar op de pistes wijzen ze erop dat het nog beter kan. In 2012-2013 (toen het kwik richting -12°C ging) kregen we 50 ski-dagen. Maar, ook niet onbelangrijk, we zijn pas half januari. De winter is nog maar een maand bezig. Goed nieuws voor de krokusvakantie? We zullen zien.

Momenteel zijn de skipistes open in Ovifat, Lierneux, Spa, Stoumont, Trois-Ponts/Wanne en Vielsalm/Baraque de Fraiture. Je kan de komende dagen ook op deze pagina checken welke pistes er open zijn en welke niet.

Gesponsorde artikelen