Left Right
scrollTop top

Nog één week en dan is het gedaan met de anonieme prepaidkaart


Nog één week en dan is het gedaan met de anonieme prepaidkaart

’t Is gedaan met de prepaidkaart in België. We krijgen nog één week om de anonieme kaart af te schaffen, maar vanaf dan moet elke nieuwe kaart geregistreerd worden. Da’s deel van de antiterreurmaatregelen die deze regering installeerde. Vervolgens worden alle anonieme kaarten die al bestaan gecontroleerd. Een huzarenstukje: er zijn er nog meer dan een half miljoen in omloop.

Meer dan een half miljoen anonieme SIM-kaarten circuleren er nog in België. In tijden van terreurniveau 3 kan dat niet, en dus worden er vanaf volgende week geen meer verkocht. Let op, je kan natuurlijk wel nog een prepaidkaart scoren, maar je naam én rijksregisternummer moet er wel aan vast hangen. Wie dat niet doet, kan binnen een half jaar niet meer bellen of sms’en.

Vanaf volgende week staat de nieuwe wet in het Staatsblad en dan zullen de operators ook retro-actief moeten registreren. Met andere woorden, als je nog een anonieme kaart hebt, zal de maatschappij controleren of je gegevens kloppen, of ze proberen te pakken te krijgen. De kaarten die na zes maanden nog anoniem zijn, zullen wellicht worden afgesloten.

En da’s dus nog een pak werk, Proximus heeft bijvoorbeeld nog meer dan een miljoen prepaidkaarten, waarvan ze niet weten hoeveel er nog anoniem zijn. Orange zal aan zijn 800.000 prepaidklanten vragen om zich te registreren. Bij BASE gaat het om nog meer dan 625.000 anonieme kaarten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899