Left Right
scrollTop top

Nog een zot weetje: slechts 650 IJslanders hebben de EK-match tegen Engeland niet gezien


Nog een zot weetje: slechts 650 IJslanders hebben de EK-match tegen Engeland niet gezien

In België dreigt het televisierecord er dit EK nog aan te moeten geloven, maar dat is niets vergeleken met IJsland. Liefst 99,8 procent van de tv-kijkers heeft naar de wedstrijd tegen Engeland gekeken. Tel daar nog het grote legioen vikings in Frankrijk bij en zo concludeerde de Zweedse site Aftonbladet dat slechts zo’n 650 van de pakweg 323.000 IJslanders de partij niet hebben gezien.

De cijfers betekenen dus dat amper 0,2 procent van de tv-kijkers niet op het voetbal had afgestemd. Hoe indrukwekkend dat is, valt bij een klein aantal inwoners zoals in IJsland natuurlijk gemakkelijk in kaart te brengen. Op basis van de kijkcijfers en het aantal IJslanders die in Frankrijk hun ploeg zijn gaan aanmoedigen – naar schatting 8 procent van de IJslanders is meegereisd – zouden zo’n 650 mensen niet naar de wedstrijd gekeken hebben. Of die berekening helemaal klopt, durven we niet zeggen, maar ze zal er zeker niet ver naast zitten.

Ook bij ons populair

Opvallend is dat IJsland het ook erg goed doet bij Zweedse kijkers. Die zijn natuurlijk met veel meer en stemmen met meer dan twee miljoen af op de wedstrijden van IJsland. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat de Zweed Lars Lagerbäck de bondscoach van de ploeg is.

Ook bij ons deed de match van IJsland het beter dan de meeste andere niet-Belgische wedstrijden. Er keken maandag zo’n 1.162.000 Vlamingen, goed voor iets meer dan de helft van het marktaandeel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810