Nog geen drie dagen Miss België en nu al beschuldigd van racisme

Nog geen drie dagen Miss België en nu al beschuldigd van racisme

Miss België, da’s niet alleen een kroontje, er komt ook heel wat media-aandacht bij kijken, niet altijd positieve. En Romanie Schotte, Miss België sinds drie dagen, heeft al prijs. Racisme, klinkt de klacht, omdat 19-jarige Brugse een tamelijk misplaatste smiley naast een insta van haar en een zwarte man heeft gezet. 

Een oude Instagram-foto van Romanie Schotte, sinds dit weekend Miss België, in een roze jas op de bus. Daar gaat de controverse van de dag over. Op de achtergrond: een zwarte man die mogelijk niet z’n beste dag heeft en nogal boos kijkt. En daar kwam toen één reactie op, benoitvandenb3ssche schrijft “that nigga”. Of het nu specifiek verwijst naar ’s mans boze gezicht of z’n huidskleur is niet duidelijk.

Maar Schotte’s reactie is erger: “I know“, antwoordt de Brugse. Met een drolsmiley ernaast. Behoorlijk fout, en ook haar uitleg, via Miss België-organisatrice Darline Devos, valt niet in goede aarde. “Romanie houdt van die foto en van het feit dat die man ook op de foto staat. Ze is helemaal niet racistisch. De emoticon van die kaka gebruikte ze als een smiley, helemaal niet op een negatieve manier”, zegt ze aan de kranten van Sudpresse. De foto zelf is intussen offline gehaald.

Het grote publiek is het daar duidelijk niet mee eens, en bestookt Schotte’s persoonlijke Instagram-account met drolsmileys.

Op de foto van haar verkiezing bijvoorbeeld …

Screenshot

… is de commentaar niet zo rooskleurig

Gesponsorde artikelen