Left Right
scrollTop top

Nog sneeuw tot vanavond: Oost- en West-Vlaanderen harder getroffen


Nog sneeuw tot vanavond: Oost- en West-Vlaanderen harder getroffen

België is opnieuw in de ban van een sneeuwzone. In Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Brussel en Antwerpen is er al sneeuw gevallen. De provincie Limburg is nog niet bereikt. Het ziet ernaar uit dat er in het westen van het land een pak meer sneeuw zal liggen dan in het oosten.

De sneeuwzone verspreidt zich erg traag, maar het zal nog een lange tijd blijven sneeuwen. In het westen van het land wordt er gerekend op zo’n 10 tot 15 centimeter sneeuw. Dat meldt onder andere Noodweer Benelux. Veel plaatsen in West-Vlaanderen hebben nu al de drempel van 15 centimeter gehaald. Er zal in het oosten van het land echter een pak minder sneeuw liggen doordat de temperaturen aan het stijgen zijn. Code oranje wordt in West-Vlaanderen al geschrapt om 14 uur. In de rest van Vlaanderen blijft het opletten tot vanavond.

(De extreme kou in VS is wel degelijk gevolg van veranderend klimaat.)

De Lijn

In Oost- en West-Vlaanderen zijn er problemen met bussen van De Lijn. Dat meldt de VRT. Een aantal lijnen in Brakel en Mere zullen alleen op de hoofdweg rijden. Ook in de regio rond Kortrijk, Waregem en Tielt wordt de dienstverlening van De Lijn aangepast. In Limburg is lijn 74 (Tongeren-Luik) ingekort tot de halte Luik Hocheporte.

(Lees hier wie de sneeuw moet ruimen als je op een appartement woont.)

NMBS en luchthaven

De NMBS zou nog geen grote vertragingen ervaren hebben. Bovendien verliep de ochtendspits in zowat heel het land vrij vlot ondanks het winterse weer. Dat hebben we vooral te danken aan de strooi- en ruimacties.

Op de luchthaven van Zaventem zijn er geen problemen of vertragingen door de sneeuw. Er moesten wel vliegtuigen ontijsd worden. De start- en landingsbanen werden vrijgemaakt.

Enkele sfeerbeelden:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899