Left Right
scrollTop top

Nog steeds dikke miserie na computerstoring Delta Airlines: weer meer dan 100 vluchten gecanceld vandaag


Nog steeds dikke miserie na computerstoring Delta Airlines: weer meer dan 100 vluchten gecanceld vandaag

De computerproblemen waardoor gisteren bijna 1.000 vluchten van Delta Airlines moesten worden geannuleerd en een pak andere heel veel vertraging opliepen, zorgt nog steeds voor miserie. Ook vandaag zullen zeker 100 vluchten geschrapt worden.

De meeste apparatuur werkt inmiddels weer, maar veel passagiersgegevens in de computersystemen zijn verloren gegaan. Daardoor zijn weer flinke vertragingen ontstaan. Omstreeks 8 uur was er al sprake van 200 vluchten die nog steeds niet waren kunnen vertrekken.

Bijna 1.000 vluchten van Delta Airlines werden gisteren wereldwijd geannuleerd. Inchecken en het afgeven van bagage lukte vaak nog wel, maar tijdens het boarden bij de gate ging het mis. Op verscheidene internationale luchthavens brachten passagiers de nacht door op de banken en op de grond.

Stroompanne

Delta Airlines raadt mensen aan om voor vertrek naar het vliegveld de vluchttijden te bekijken.

Een stroompanne in de buurt van het hoofdkantoor van Delta Airlines in de Amerikaanse stad Atlanta zou de oorzaak zijn van de computerstoring bij de vliegmaatschappij.

Delta is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De maatschappij voert dagelijks meer dan 5.400 vluchten uit en vervoerde vorig jaar bijna 140 miljoen passagiers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737