Non, mais allô quoi? Penelope Fillon kreeg ook nog 45.000 euro afscheidspremie van staat voor job die ze nooit deed

Non, mais allô quoi? Penelope Fillon kreeg ook nog 45.000 euro afscheidspremie van staat voor job die ze nooit deed

Het licht gaat uit voor François Fillon, de rechtse presidentskandidaat in Frankrijk. Nadat hij eerst met alle moeite van de wereld moest uitleggen dat z’n vrouw Penelope een miljoen euro verdiende met een job als zijn medewerker die ze nooit deed, komen nu weer nieuwe details aan het licht. Mevrouw Fillon kreeg ook nog een prettige afscheidsbonus van de Franse staat: 45.000 euro. 

Elke week opnieuw beukt het satirische weekblad ‘Le Canard Enchainé’ in op François Fillon. En telkens komen ze weer met vettige details van hoe de man en z’n vrouw het niet zou nauw namen met de regels en lekker de Franse staat wat lichter maakten. Want z’n vrouw was officieel z’n medewerker, en streek daarvoor een riant salaris op van het Franse parlement.

Maar in werkelijkheid deed ze helemaal niets, en was het een no-show-job. In een interview met de Sunday Telegraph praatte ze haar man aan de galg. “I’ve never actually been his assistant”, zegt ze letterlijk in dat gesprek dat opgenomen is op video, in 2007. Op dat moment staat ze wel al tien jaar op de payroll van haar man, als zijn parlementaire assistente.

Tussen 1988 tot 1990 en van 1998 tot 2007 verdiende ze bijzonder goed haar boterham: in totaal gaat het om een stevige 830.000 euro. En alsof dat niet genoeg was stonden ook de kinderen van van Fillon tijdens hun rechtenstudie op de payroll van Fillon.

Fillon hield ondertussen een dramatische persconferentie waarin hij zich excuseerde, en in alle toonaarden het zonlicht ontkende: neen, neen, zijn vrouw had wel degelijk écht gewerkt voor hem.

En nu komt Le Canard dus nog eens met nieuwe bewijzen: François zou Penelope ook nog een ontslagvergoeding van 45.000 euro gegeven hebben. In 2002 zou ze een eerste keer 16.000 euro hebben ontvangen, nadat ze zogenaamd vijf jaar had gewerkt als zijn medewerker. En in 2013 deed hij daar nog eens 29.000 euro daarbij. Fillon zelf reageerde dat het leugens zijn.

Gesponsorde artikelen