Left Right
scrollTop top

Noodtoestand in Canada nu door overstromingen na te warm weer en te veel regen


Noodtoestand in Canada nu door overstromingen na te warm weer en te veel regen

In de Canadese hoofdstad Ottawa is de noodtoestand uitgeroepen door aanhoudende overstromingen. De overstromingen worden veroorzaakt door het warme weer in Canada, waardoor smeltwater vanuit het noorden naar het oosten van Canada stroomt. Ook is er de afgelopen dagen veel regen gevallen, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden.

Het water in de rivier Ottawa staat heel hoog en vandaag wordt nog veel meer regen verwacht. Volgens de autoriteiten kan dat minstens zoveel schade opleveren als de overstromingen in 2017. Ook toen werd de noodtoestand uitgeroepen.

Dam dreigt door te breken

Tot dusver hebben de overstromingen aan één iemand het leven gekost: een 72-jarige automobilist had gisteren niet door dat een brug door de overstromingen was weggeslagen en reed met haar auto het water in. Ook de dam van een waterkrachtcentrale in Bell Falls in het westelijk deel van de provincie dreigt door te breken. Zo’n 250 mensen in de omgeving moesten hun huizen uit.

Burgemeester Jim Watson heeft om hulp van de provincie Ontario en het leger gevraagd.

Quebec

In het oosten van Canada zijn 1200 mensen geëvacueerd vanwege overstromingen. Daarbij is het leger ingezet, dat zo’n 600 militairen naar getroffen gebieden heeft gestuurd. Vooral rond de stad Quebec, maar ook bij de hoofdstad Ottawa, worden huizen door het hoge water bedreigd.

Naar verwachting worden de weersomstandigheden de komende dagen beter, met lagere temperaturen en geen neerslag. Overstromingen in hetzelfde gebied leidden twee jaar geleden tot het uitroepen van de noodtoestand.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539