Nooit meer te weinig beenruimte op het vliegtuig als dit werkelijkheid wordt!

Nooit meer te weinig beenruimte op het vliegtuig als dit werkelijkheid wordt!

Zitten we binnenkort eindelijk allemaal comfortabel op het vliegtuig? Het ziet ernaar uit, en dat hebben we allemaal te danken aan een nieuw zetelsysteem, waarbij de beenruimte passagier per passagier zal aangepast worden.

Grotere mensen krijgen meer beenruimte, kleine mensen iets minder, klinkt perfect logisch vinden wij. Exact wat het Amerikaanse bedrijf B/E Aerospace ook moet gedacht hebben toen ze de Knee Rescue-stoel (niet de officiële naam) ontwierpen.

Dankzij rails op de vloer van het vliegtuig kan de beenruimte van elke stoel aangepast worden. Kinderen zullen minder beenruimte krijgen, boomlange basketballers een pak meer.

En om te vermijden dat passagiers gaan profiteren van de situatie, zal enkel de crew de afstanden kunnen instellen, via een smartphone of een tablet. Als de stoel er ooit zou komen, zou dat ook wel willen zeggen dat we bij het inchecken allemaal onze lengte moeten ingeven.

Nog veel vragen …

Het designteam heeft een patent ingediend voor de stoel, meldt de Britse krant The Telegraph. Hun redenering: “One size fits all is zo passé”.

“Er zijn passagiers in allerlei maten: kinderen en volwassenen, mannen en vrouwen, en er zijn serieuze lengteverschillen. En toch is de beenruimte, behalve bij de nooduitgangen, overal hetzelfde. Dat kan ervoor zorgen dat grotere passagiers oncomfortabel zitten, terwijl een kind of een kleinere volwassene meer dan genoeg beenruimte heeft.”

Snappen we, alleen héél erg benieuwd of hier geen oorlog van komt. Want wat als een iets kleinere persoon bereid is om bij te betalen voor extra beenruimte? En is dat allemaal wel veilig, wat als er iets gebeurt en je moet asap bij de nooduitgang geraken maar je beenruimte is kleiner dan normaal? En ’t is niet alsof iets kleinere passagiers momenteel echt veel te veel beenruimte hebben. En wat als er allemaal grote passagiers inchecken op een bepaalde vlucht? Nog veel om over na te denken …

Bron: Skift.com

Gesponsorde artikelen