Left Right
scrollTop top

Nooit nog een kater? Binnenkort misschien geen droom meer dankzij nieuw katervrij bier


Nooit nog een kater? Binnenkort misschien geen droom meer dankzij nieuw katervrij bier

Een pintje gaan drinken is leuk … tot de volgende morgen. Dat is misschien binnenkort verleden tijd. Een Nederlandse brouwerij heeft namelijk een bier gemaakt waarvan je bijna geen kater meer zou hebben. En het zou nog lekker zijn ook!

Het was het Nederlandse tv-programma Galileo dat met de vraag kwam of het mogelijk zou zijn om een bier te brouwen waarvan je geen kater krijgt. Ze trokken met hun vraag naar de Amsterdamse brouwerij De Prael en die ging de uitdaging aan.

Ze gingen bij de brouwerij op zoek naar wat ze in hun bier konden stoppen om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van je kater de volgende dag. Natuurlijk wil de brouwerij zijn recept geheim houden, maar medewerker Thomas Gesink gaf tegenover Galileo op de zender RTL 5 toch wat uitleg.

Nog niet te koop

Ze noemden hun nieuw bier Amsterdams Helder. Het bevat de natuurlijke pijnstiller vitamine B12, gember om je minder ziek te doen voelen, reinigende bamboe en zeezout om uitdroging tegen te gaan. Zwaar is het bier wel niet met amper 4,5 graden.

Toen het bier in de het tv-programma werd geproefd, bleek het wel lekker te zijn. Bekijk het filmpje met commentaar hieronder. Het bier is jammer genoeg wel nog niet te koop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396