NOOOO! Dieven gaan aan de haal met 20 ton Nutella en Kinder Suprise

NOOOO! Dieven gaan aan de haal met 20 ton Nutella en Kinder Suprise

Toegegeven, wij kunnen ook niet weerstaan aan dat chocolaatje dat daar heel uitdagend op tafel ligt. Maar er zijn blijkbaar Duitsers waarbij die drang naar chocolade nog een pak hoger is. Want in het Duitse Neustadt, nabij Frankfurt, is een vrachtwagen vol chocolade gestolen. De dieven gingen aan de haal met niet minder dan 20 ton Nutella en Kinder Suprise. 

Behalve dat het gaat om chocolade met een waarde tussen de 50.000 en 70.000 euro, is er nog niet veel geweten over de opmerkelijke diefstal. De politie onderzoekt of dit voorval te maken heeft met de diefstal van een lege trekker in Weimar. Die diefstal gebeurde omstreeks dezelfde periode als de chocoladeroof, tussen zaterdag 12 en zondag 13 augustus. “Het is zelfs niet duidelijk of ze de zoetigheid wouden of gewoon de vrachtwagen”, legde de woordvoerder van de politie, Martin Ahlich, uit aan KYTX.

De politie vraagt nu om attent te zijn en goed op te letten bij eender welk opmerkelijk chocoladeaanbod. “Iedereen die een grote hoeveelheid chocolade krijgt aangeboden via onconventionele kanalen moet dat onmiddellijk aan de politie melden”, zegt de politie van Neustadt in een statement. Als een van je vrienden er net een reisje naar Duitsland heeft opzitten en je plots een stukje chocolade aanbiedt, zou ik me toch maar vragen beginnen stellen …

Gesponsorde artikelen