Nu frituurolie … dit heeft allemaal al op de Antwerpse ring gelegen in de laatste maanden

Nu frituurolie … dit heeft allemaal al op de Antwerpse ring gelegen in de laatste maanden

Alweer file op de Antwerpse ring vandaag. Een wagen had daar na een ongeval z’n lading frituurolie verloren. Maar dat is niet het opvallendste dat er al op de drukke ring heeft gelegen. Hier zijn de vreemdste dingen die al op het Antwerpse wegdek terecht zijn komen. 

Frituurolie

Vandaag, op de tweede dag van het jaar, heeft een ongeluk met enkel blikschade voor heel wat extra ellende gezorgd. Een van de personenwagens die betrokken raakte in het ongeluk vervoerde namelijk frituurolie. Het gladde goedje kwam door het ongeluk op de baan terecht en zorgde ervoor de dat brandweer een tijdlang bezig was met de olie van het wegdek te verwijderen.

Maar aangezien het incident plaatsvond in de vakantieperiode bleef het fileleed gelukkig beperkt.

Siliconen

In oktober 2017 zorgde een ladingverlies van vloeibare siliconen voor maar liefst 36 uur file op de Antwerpse ring. De spekgladde substantie kwam op het wegdek terecht en bleek moeilijker te verwijderen dan aanvankelijk gedacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in samenwerking met de Antwerpse brandweer maar liefst vijf verschillende methoden moeten proberen vooraleer ze het goedje konden opruimen.

De hinder zorgde wel voor hilariteit online, met de eigen hashtag #siliconenfile.

Calciumcarbonaat

Ook in oktober, een paar weken voor de #siliconenfile, kwam er een wit goedje op het wegdek terecht. Aanvankelijke was het gokken naar wat het precies was. Het leek vooral op witte verf of vloeibare lijm. Maar uiteindelijk bleek het calciumcarbonaat te zijn, beter bekend als vloeibare kalk. Dit wordt gebruikt om papier wit te maken.

De witte plek op de Antwerpse ring werd uiteindelijk opgekuist met behulp van een speciale stoomwagen van de civiele bescherming. Maar zorgde toch voor de nodige verkeershinder.

Steenkool

In mei 2017 kleurde de Antwerpse ring niet wit zoals in oktober, maar wel zwart. De oorzaak was een lading steenkool die op de rijbaan was terechtgekomen. Een vrachtwagen verloor z’n lading ter hoogte van de Craeybeckxtunnel. Naar aanleiding van dit incident werd de Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij gemaakt. Dit was opmerkelijk omdat eerder diezelfde ochtend de Liefkenshoektunnel ook al eens tolvrij was gemaakt door een gekantelde vrachtwagen.

In zo’n twee uur werd de steenkool verwijderd, maar het bleef nog de hele dag aanschuiven op de Antwerpse ring.

Ice Tea

Misschien wel de opvallendste wegversperring van de laatste jaren was deze vrachtwagen die z’n lading Ice Tea kwijtspeelde in de Bevrijdingstunnel, dicht bij de Antwerpse ring. De vrachtwagen botste bij het verlaten van de tunnel tegen de tunnelwand en verloor zo z’n lading blikjes van de frisdrank.

Het incident gebeurde in de ochtend, maar het duurde nog tot 16 uur in de namiddag vooraleer de Bevrijdingstunnel Ice Tea-vrij gemaakt was. Omdat er bij het ongeval niet alleen blikjes op de rijbaan belandden, maar ook brokstukken van de wandbekleding waartegen de vrachtwagen gebotst was.

Slachtafval

In september 2016 kwam er een smerig, stinkend goedje op de rijbaan terecht. Een vrachtwagen moest toen hevig remmen en verloor daarbij maar liefst twee ton slachtafval. Het duurde toen meer dan vijf uur om het stinkende goedje van het wegdek te verwijderen.

De politie, die urenlang moest werken in de stank van het slachtafval, kon er alleszins mee lachen en tweette later dat ze er toch niet echt een ‘hongerke’ van hadden gekregen. En wij kunnen geloven waarom.

Wat zal het volgende zijn?

Gesponsorde artikelen