Nu heeft zelfs die Bruce Springsteen-coverband afgezegd voor inauguratie Trump

Nu heeft zelfs die Bruce Springsteen-coverband afgezegd voor inauguratie Trump

De Bruce Springsteen-coverband the B-Street Band heeft het optreden van vrijdag bij de inauguratie van Donald Trump als president afgezegd. Zelfs artiesten die op hem hebben gestemd of Trump openlijk steunden tijdens zijn campagne, willen niet meer spelen voor de bijna-president.

Dat het team van Trump dat de inauguratie-feestelijkheden coördineert de band had kunnen strikken, blijkt overigens niet echt te kloppen: de cover band had het contract voor dat bewuste optreden al in 2013 getekend, blijkt nu.

Toen het nieuws bekend werd dat Trump president zou worden en de band zou optreden, kreeg de groep veel brieven van voor- en tegenstanders, zegt toetsenist en manager van de band Will Forte aan Rolling Stone.

De voornaamste reden voor de band om zich nu terug te trekken is volgens Forte uit respect voor Bruce Sprinsteen, die zelf een groot tegenstander van Trump is.

“We had to make it known that we didn’t want to seem disrespectful, in any way, shape or form, to Bruce and his music and his band”, zegt Forte.

“Niemand vertrouwt Trump”

Het kost het team van Trump de grootst mogelijke moeite om grote artiesten te vinden die vrijdag voor Trump willen optreden bij de inauguratie.

Rockband 3 Doors Down, countryzanger Toby Keith, de zestienjarige Idool-finaliste Jackie Evancho en filmacteur Jon Voight gaan wel optreden tijdens de inauguratie.

Zangeres Jennifer Holliday heeft ondertussen ook afgezegd omdat ze de LGBT-gemeenschap niet voor het hoofd wilde stoten.

Ken Levitan, onder meer manager van Kings of Leon, Hank Williams Jr., Lynyrd Skynyrd en Emmylou Harris, zegt dat geen enkele van zijn act heeft overwogen in te gaan op de aanbiedingen van team Trump. Levitan, die ook acts vertegenwoordigt die politiek gezien aan de Republikeinse kant zitten, meent dat niemand van zijn artiesten Trump vertrouwt.

Plus: ”They just don’t want to be involved in the circus — it’s a media circus, and not necessarily in a good way”, zegt hij.

Nee

Elton John, Garth Brooks en Celine Dion hebben nee gezegd tegen bijzonder lucratieve aanbiedingen van Trump.

De Italiaanse zanger Andrea Bocelli, die Trump als een persoonlijke vriend omschrijft, wil ook niet. Trump heeft dat overigens een draai gegeven: hij zou zelf gezegd hebben tegen Bocelli dat ie het niet moest doen.

Ook The Beach Boys, die optraden tijdens de inauguraties van Reagan, Clinton en George W. Bush, hebben njet gezegd.

Zelfs de extreemrechtse rocker/wapengek Ted Nugent en Trump-fan Kid Rock lijken niet toe te happen. Idem ditto voor Gene Simmons van Kiss en country legende Loretta Lynn, net als Nugent en Kid Rock nog actief voor Trump tijdens de presidentscampagne.

Gesponsorde artikelen